Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

E-administratie pentru cetatenii din Bistrita-Nasaud

Ministrul Comunicatiilor, a semnat pe 03 martie, 2011, alaturi de Prefectul Judetului Bistrita-Nasaud contractul de finantare din fonduri structurale pentru proiectul “@dministratie moderna in slujba cetateanului”.

Valoarea totala a proiectului este de 2.078.768,68 lei, din care 1.676.571,52 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile.

Scopul proiectului este de a pune la dispozitia cetatenilor, un sistem electronic de tip e-administratie, pentru furnizarea de servicii publice electronice, prin informatizarea a 15 fluxuri de lucru interne.

Implementarea acestui proiect va oferi posibilitatea atat cetatenilor, cat si agentilor economici, de a interactiona, in mod bidirectional, cu serviciile de administratie, pentru a obtine informatii de interes public, dar si pentru a primi raspuns la solicitari.

Prin intermediul sistemului, cetatenii vor avea acces la urmatoarele tipuri de servicii electronice:

  • Vizualizarea informatiilor publice on-line;
  • Descarcarea de formulare-avize pentru completare;
  • Consultarea stadiului unei cereri depuse;
  • Audienta on-line;
  • Plata on-line a taxelor-plata de apostilare;
  • Informare integrata pentru cetateni si mediul de afaceri in domeniul serviciilor publice de eliberare pasapoarte, permise auto, inmatriculari, apostilare documente, eliberarea autorizatiilor pentru colectarea deseurilor.

291 de persoane vor fi instruite pentru utilizarea aplicatiei informatice.

De asemenea, ponderea serviciilor electronice implementate, ca urmare a realizarii proiectului, in totalul serviciilor furnizate de solicitant va creste pana la 63% la finalul implementarii proiectului.

Sursa: MCSI

Vizualizări: 91