Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Functionarii publici vor putea fi remunerati in cadrul proiectelor europene

Guvernul a adoptat, ieri, printr-o Ordonanta de Urgenta, o serie de masuri al caror scop este, pe de o parte, sa atraga in cadrul echipelor de proiecte finantate din fonduri externe nerambursabile cei mai buni specialisti, iar, pe de alta parte, sa mentina in sistemul public personalul calificat, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Personalul din autoritatile si institutiile publice centrale, din structurile subordonate acestora si din autoritatile publice locale va putea desfasura activitati in cadrul proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile in afara programului de lucru, pe baza de contract de prestari servicii. Exceptie de la aceasta prevedere vor face demnitarii, alesii locali, auditorii si persoanele cu atributii de control financiar.

De asemenea, a aratat Ioana Muntean, prin Legea-cadru a salarizarii unice in sistemul bugetar personalul din echipele de proiect, inclusiv din Agentiile de management si organismele de implementare care lucreaza cu fonduri europene, beneficiaza, incepand cu 1 ianuarie 2011, de o majorare a salariului de baza cu pana la 25 de clase de salarizare, proportional cu timpul de lucru efectiv alocat activitatilor pentru fiecare proiect.

„Aceste doua prevederi nu pot fi cumulate”, a subliniat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Fondurile pentru plata serviciilor prestate in afara programului de lucru de angajatii care au atributii in gestionarea fondurilor externe nerambursabile vor proveni din bugetul proiectului, conform contractului de finantare, fondurile fiind evidentiate la titlul de cheltuieli „bunuri si servicii”.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 471