Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Autoritatile locale cu angajati putini vor putea face angajari pe posturile unice

Guvernul a adoptat, ieri, o Ordonanta de Urgenta care da posibilitatea autoritatilor locale care au angajati putini si din aceasta cauza intampina dificultati in desfasurarea activitatii, sa poata face angajari pe posturile unice, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul sedintei de Guvern.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a precizat ca la nivel national se va pastra regula potrivit careia la 7 persoane care pleaca din sistem se poate angaja una singura.

„Post unic inseamna, pe de o parte, acel post ale carui atributii, prin continutul si natura lor nu pot fi preluate de alt angajat sau, pe de alta parte, daca avem un compartiment care are numai posturi vacante, un post va fi considerat unic si va putea sa fie ocupat”, a mai afirmat Ioana Muntean.

Ocuparea posturilor unice in cadrul autoritatilor locale va putea fi aprobata de ordonatorul principal de credite, cu avizul Guvernului, prin Memorandum initiat de MAI. Aceste proceduri sunt initiate la propunerea prefectilor, pe baza solicitarilor ordonatorilor principali de credite ale bugetelor locale.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a declarat ca daca o primarie are posturi unice vacante si doreste sa le ocupe, primarul va argumenta si va solicita prefectului sa inceapa procedura, anume, sa primeasca avizul favorabil de la Guvern, prin intermediul MAI. Dupa acest pas, respectiva primarie va putea organiza concurs si aproba ocuparea postului.

Actul normativ adoptat va mentine obligatia de a se ocupa la nivel national doar 15% din posturile vacantate pentru a se respecta incadrarea in cheltuieli de personal de 7,5% din PIB, a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Pana acum Guvernul si-a dat acceptul pentru angajarea de personal care lucreaza pentru atragerea de fonduri europene.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 110