Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

In februarie, peste 5.500 de persoane din mediul rural au fost informate in campania APDRP

Pana la finalul lunii februarie, APDRP a informat direct peste 5.500 de locuitori ai satelor asupra oportunitatilor de finantare nerambursabila in agricultura si dezvoltare rurala.

Aceasta reprezinta prima etapa din cadrul Campaniei de informare pentru PNDR „Fonduri europene pentru mediul rural”, demarata in data de 2 februarie 2011.

Pana in prezent au fost vizitate de catre caravana de informare a APDRP peste 300 de localitati din tara.

Aceasta prima luna de campanie a fost axata pe interactiunea la nivel de grupuri mici de locuitori, - abordarile de tip kitchen table si atelierele de lucru - care au adunat mai multi participanti din spatiul rural pentru informari detaliate asupra modalitatilor de obtinere a finantarilor nerambursabile. In cadrul acestor discutii informale oamenii si-au prezentat ideile de proiecte, iar expertii APDRP au furnizat informatii practice si concrete pentru intocmirea unui proiect de succes.

Din discutiile purtate s-a evidentiat interesul crescut pentru accesarea Masurii 112 – „Instalarea tinerilor fermieri”, dar si pentru Masura 121 – „Modernizarea exploatatiilor agricole”. O atentie deosebita a fost acordata Masurii 312 – „Sprijin pentru infiintarea de microintreprinderi”, paleta larga de activitati finantabile a generat dorinta oamenilor de a diversifica activitatile pe care le desfasoara deja in mediul rural.

Printre problemele ridicate in cadrul intalnirilor putem mentiona situatia juridica a terenurilor, lipsa cofinantarii private, dar si a unor asociatii de profil puternice.

Descarca programarea evenimentelor din luna martie

Pentru mai multe detalii privind campania APDRP, click aici

Sursa: APDRP

Vizualizări: 110