Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministerul Economiei a lansat „Strategia guvernamentala pentru dezvoltarea sectorulului IMM pana in anul 2013”

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a organizat pe 24 februarie 2011 conferinta de incheiere a proiectului “Elaborarea Strategiei Guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului IMM, in perioada 2009-2013”, finantat prin PODCA.

Proiectul s-a concretizat in realizarea Strategiei Guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului IMM pana in anul 2013 si a Planului de actiuni aferent.

Strategia guvernamentala actualizeaza si adapteaza prioritatile de politica publica a Romaniei in domeniul IMM, la noile evolutii pe plan european. Acest cadru general se conformeaza politicilor promovate de catre Comisia Europeana prin „Small Business Act for Europe” (SBAE), care a trasat cadrul pentru evolutia dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii din Uniunea Europeana.

De asemenea, documentul strategic a fost corelat si cu liniile directoare ale Strategiei Europa 2020, constand in:

  • dezvoltarea unei economii bazate pe cunoastere si inovare;
  • promovarea unei economii mai eficiente din punctul de vedere al utilizarii resurselor, mai ecologice si mai competitive;
  • promovarea unei economii cu o rata ridicata a ocuparii fortei de munca, care sa asigure coeziunea sociala si teritoriala.

„Europa si intreaga lume puternic industrializata se transforma. Ne-au aratat calea: cunoastere, productivitate, inovatie. Este un drum dificil pentru ca se axeaza mai mult pe o schimbare sociala, decat pe modificarea unei strategii de atribuire a capitalului sau de generare de resurse materiale sau umane. Este o schimbare fundamentala pentru ca necesita crearea unui nou tip de om: super specializat, deschis provocarilor tehnologice si productivitatii, individualizat prin propriile abilitati”, a declarat Rasvan Toader, Director General, MECMA.

Descarca
Strategia si Planul de actiuni

Sursa: www.minind.ro

Vizualizări: 193