Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Garantii guvernamentale de 300 de milioane euro pentru cofinantarea proiectelor europene derulate de autoritatile locale

„Guvernul a stabilit un plafon de 300 de milioane de euro pentru 2011 ca si garantii guvernamentale pentru primariile si autoritatile care lucreaza cu fonduri europene in vederea cofinantarii proiectelor europene”, a declarat Primul-ministru, Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern din 16 februarie 2011.

Autoritatile vor putea beneficia de aceasta oportunitate in contextul accesarii de credite de la banci, statul oferind garantii in proportie de 80% din valoarea acestora.


Premierul a adaugat ca, astfel, se doreste impulsionarea absorbtiei de fonduri europene, masura luata adresandu-se acelor autoritati care nu dispun de resurse financiare proprii suficiente pentru acoperirea cofinantarii. In plus, acesti bani pe care autoritatile locale ii pot imprumuta sunt peste plafonul de indatorare pe care o primarie sau un consiliu judetean il are la dispozitie.

„Daca nici acum nu vom observa o impulsionare a cheltuierii banilor europeni, inseamna ca intr-adevar nu suntem capabili sa folosim aceste resurse”, a concluzionat Emil Boc.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 97