Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a semnat primul contract de finantare pentru reabilitarea zonelor poluate istoric

Primul contract de finantare din Romania in cadrul DMI 2.2. “Reabilitarea zonelor poluate istoric”, POS Mediu, a fost semnat la Campina de catre ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély. Astfel, proiectului „Reabilitarea Sitului Poluat Istoric – Batal de depozitare reziduuri petroliere Strada Lacul Pestelui (Municipiul Campina)” va primi o finantare de 10.263.796 lei din FEDR.

Proiectul isi propune ecologizarea sitului pentru a aduce terenul la un standard adecvat folosirii ca zona verde pentru public, includerea zonei in peisaj (plantare), ca agrement pentru public, precum si reducerea impactului asupra mediului din activitatile anterioare.

“Avem peste 1000 de situri potential contaminate, cu o suprafata de circa 900 000 de hectare la nivel national. Valoarea decontaminarii acestora va fi peste 5 miliarde Euro in urmatorii 20 – 30 de ani. Dar acum trebuie sa profitam ca avem banii europeni ce pot fi folositi pentru decontaminarea acestora.”, a subliniat ministrul Mediului si Padurilor.

Dupa ce a felicitat autoritatile prahovene pentru activitatea lor in accesarea fondurilor europene, Ministrul a anuntat ca in perioada imediat urmatoare, in Prahova, se vor mai semna alte doua contracte de finantare prin POS Mediu. “Este vorba de un proiect cu o valoare de 160 milioane euro, in domeniul apelor si un proiect pe deseuri, cu o valoare de 44 mililoane euro.”.

Sursa: www.mmediu.ro

Vizualizări: 86