Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

298.5 milioane euro, imprumut de la BDCE pentru infrastructura de mediu

La propunerea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta de miercuri, 16 mai 2007, Hotararea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivelor de investitii prioritare din infrastructura de mediu.

Prin acest act normativ se aproba indicatorii tehnico-economici pentru 121 obiective de investitii prioritare din infrastructura de mediu. Aprobarea acestor indicatori precede stabilirea surselor de finantare si implicit perioada de derulare a investitiilor care determina impactul economic si impactul asupra mediului de afaceri. Valoarea totala a celor 121 de lucrari se ridica la 3,690 miliarde lei (peste 1,1 miliarde Euro). Pentru finantarea partiala a acestor lucrari a fost demarata procedura de negociere a unui imprumut de la B.D.C.E, in valoare 298,5 milioane euro.

Realizarea lucrarilor de aparare impotriva inundatiilor vizeaza prevenirea efectelor distructive ale apelor mari, punerea in siguranta a obiectivelor economice deja existente, crearea de noi surse de apa, intensificarea furnizarii catre populatie si industrie a apei potabile si industriale, asigurarea apei potabile la parametrii corespunzatori normelor sanitare si de igiena publica si eliminarea pericolului de pierdere a vietilor omenesti.

Actul normativ respecta legislatia si reglementarile tehnice in vigoare pentru evaluarea impactului asupra mediului si urmareste principiile si elementele strategice ale legii mediului. Materialele utilizate vor fi ecologice, nepoluante si se vor integra in mediul inconjurator.

Impactul socio-economic este major, prin amenajarea unitara a bazinelor hidrografice de pe teritoriul Romaniei, prin adoptarea unui concept nou, adaptat la noile conditii hidrologice si meteorologice si la cerintele din domeniul mediului, pe care tara noastra trebuie sa le respecte ca tara membra a Uniunii Europene. Se creaza, astfel, premisele unei dezvoltari durabile a zonei prin marirea gradului de siguranta al locuitorilor, prin incurajarea investitiilor si crearea de noi locuri de munca, prin dezvoltarea turistica si punerea bazelor unor intreprinderi mici si mijlocii.

Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile

Vizualizări: 95