Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi intrebari frecvente privind investitiile finantate prin PNDR

Pentru a veni in sprijinul beneficiarilor si potentialilor beneficiari ai PNDR, APDRP publica periodic, in cadrul newsletter-ului elaborat de aceasta institutie, o serie de intrebari frecvente.

Intrebare:
S
crisoarea de Confort emisa de banca trebuie sa acopere valoarea totala a proiectului sau doar partea de cofinantare? Pentru care valoare din bugetul indicativ trebuie prezentata Scrisoarea de confort?

Raspuns:
Scrisoarea de confort trebuie sa acopere partea de cofinantare, asigurand astfel minim contravaloarea cheltuielilor eligibile care vor fi suportate de catre beneficiar (solicitant).

Intrebare: 
In cazul unui proiect depus in cadrul Masurii 322 se poate lansa procedura de achizitie a lucrarilor de executie daca Proiectul Tehnic nu a fost elaborat si aprobat de catre APDRP?


Raspuns:
Pentru a lansa procedura de achizitie a lucrarilor de executie este nevoie mai intai sa fie elaborat Proiectul Tehnic si sa fie aprobat de catre APDRP. De asemenea, va informam ca beneficiarul poate opta si pentru licitatia „la pachet”, adica simultan proiectarea impreuna cu executia.

Intrebare: 
In ce conditii se obtine punctaj in cadrul Criteriului de Selectie nr. 3 „Proiecte care promoveaza activitati mestesugaresti, de artizanat” privind activitatile mestesugaresti?


Raspuns:
Activitatea mestesugareasca poate fi scorata daca proiectul prezinta exclusiv acest tip de activitate sau daca este prezentata ca activitate complementara a activitatii prioritare din proiect. Activitatea complementara este activitatea care are cod CAEN eligibil si care se desfasoara in scopul completarii, dezvoltarii/ optimizarii activitatii initiale (prioritare prin proiect) si nu activitatilor din domenii diferite, care ar putea largi paleta de activitati a solicitantului, fara a completa/intregi activitatea prioritara prin proiect.

Intrebare:
Sunt beneficiarul unui proiect de finantare nerambursabila prin Masura 112 si as vrea sa mai depun inca o cerere de finantare si pentru Masura 141. Mai pot face acest lucru?


Raspuns:
Beneficiarul care are contractat cu APDRP un proiect depus in cadrul Masurii 112 si a carui exploatatie cuprinde o dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 8 UDE, poate depune o Cerere de Finantare si in cadrul Masurii 141.

Pentru a vizualiza mai multe intrebari frecvente atat din cadrul PNDR, cat si din cadrul altor programe operationale, click aici

Sursa: Newsletter APDRP – Octombrie 2010

Vizualizări: 956