Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Masuri luate de AM POSDRU pentru imbunatatirea ActionWeb!

Printr-un comunicat publicat astazi pe site-ul oficial al AM POSDRU, institutia care gestioneaza fondurile europene pentru resurse umane informeaza beneficiarii si potentalii beneficiari asupra masurilor luate in privinta aplicatiei ActionWeb, ca urmare a disfunctionalitatilor inregistrate in ultima perioada.

Astfel, incepand din 2011, orice aplicant poate sa afle numarul de utilizatori conectati simultan la aplicatia ActionWeb. De asemenea, in momentul in care aplicantul acceseaza linia de finantare, va putea sa afle numarul total de schite si proiecte depuse in timp real.

In plus, pe langa ID-ul pe care il primeste proiectul, aplicantul va primi si un numar de inregistrare a dosarului, respectiv numarul de ordine al proiectului transmis, astfel incat acesta sa fie informat ce loc ocupa proiectul sau in ordinea depunerii proiectelor.

Pentru protectia si securitatea aplicatiei ActionWeb fata de eventualitatea unei incarcari automate a datelor, din 2011 au fost introduse instrumente de securitate pentru a identifica prezenta omului in fata calculatorului. Aceste instrumente au fost introduse pentru majoritatea sectiunilor cererii de finantare unde se introduc date de tip text.

Conform AM POSDRU, aceaste masuri vor conduce la imbunatatirea transparentei procesului de depunere a proiectelor, aspect contestat de multe organizatii mai ales in cazul apelurilor de proiecte de tip grant, in cadrul carora se aplica principiul „primul venit, primul servit”.In ceea ce priveste structura hardware, s-a dublat puterea de calcul. Mai mult, aplicatia ActionWeb a fost optimizata pentru a permite cresterea numarului de accesari simultane pe secunda (de la ordinul sutelor- in trecut, la ordinul miilor – in prezent).

De asemenea, in cadrul discutiilor care au avut loc in data de 10.01.2011 intre conducerea AM POSDRU si reprezentanti ai confederatiilor sindicale si patronale, ai potentialilor beneficiari, beneficiari si ai ONG-urilor s-a propus introducerea semnaturii electronice din partea AM POSDRU ca masura de siguranta pentru validarea proiectelor depuse de beneficiari.

Masurile prezentate vin ca raspuns la solicitarile formulate de potentialii beneficiari si partenerii sociali in urma problemelor aparute in data de 20 decembrie 2010, la lansarea apelului de proiecte de tip grant aferent DMI 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale” (linia de finantare nr.112).

Reamintim faptul ca, pe 20 decembrie, urmare a interesului foarte mare manifestat pentru aceasta linie de finantare, aplicatia on-line de depunere a proiectelor s-a blocat, nefacand fata numarului mare de accesari simultane. Astfel, mii de solicitanti s-au confruntat cu situatia de a nu putea sa se conecteze la ActionWeb, sa completeze si sa depuna proiectele pregatite.

Ca o masura de reducere a efectelor negative generate de aceste disfunctionalitati, AM POSDRU a luat, in aceeasi zi, decizia de a inchide aplicatia ActionWeb si de a anula toate schitele care au reusit sa fie introduse in sistem (peste 2.500).

Conform calendarului orientativ al lansarilor, publicat de AM POSDRU la finalul anului 2010, apelul de proiecte de tip grant aferent DMI 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale” ar urma sa se redeschida in perioada ianuarie-februarie 2011.

Pentru a consulta calendarul orientativ al lansarilor pe 2011, click aici

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.fseromania.ro

Vizualizări: 157