Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Activitatile veterinare, cabinetele de traduceri, serviciile de consultanta din mediul rural pot primi pana la 200.000 de euro nerambursabili

Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 – 2013 ofera prin APDRP posibilitatea de finantare europeana nerambursabila pentru dezvoltarea de activitati profesionale, stiintifice si tehnice in mediul rural.

Mai precis, este vorba de banii ce se pot obtine prin Masura 312 - „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi”, pentru finantarea unor activitati aferente diviziunilor 69, 70, 71, 74 si 75 din Codul privind Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala (CAEN).

Astfel, microintreprinderile din mediul rural pot primi sprijin financiar nerambursabil pentru derularea de activitati juridice, de contabilitate si audit financiar, dar si pentru consultanta in management. Totodata, sunt eligibile si cabinetele de arhitectura, consultanta tehnica sau de testari si analize tehnice.

Oportunitati de finantare au si activitatile de design specializat, fotografie sau de traduceri autorizate.

O categorie aparte de activitati care pot primi finantare prin Masura 312 sunt cele veterinare, mai precis cabinetele medicale veterinare, care beneficiaza si de un punctaj mai mare in criteriile de selectie.

Avand in vedere lipsa de servicii profesionale de calitate in mediul rural, finantarea nerambursabila, pe care un solicitant o poate obtine, constituie o sansa importanta pentru dezvoltarea unor activitati profitabile.

Finantarea nerambursabila in cadrul acestei masuri de investitii poate ajunge pana la 70% din valoarea totala eligibila a investitiei, dar nu va putea depasi 200.000 de euro.

Pana in acest moment au fost depuse 3.980 de cereri de finantare pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi. Dintre acestea au fost semnate contracte de finantare pentru 1.339 de proiecte, in valoare nerambursabila de 196,67 de milioane de euro.

O noua sesiune de primire a cererilor de finantare pentru Masura 312 va avea loc anul acesta in perioada 2 – 31 mai 2010, conform calendarului propus pentru sesiunile de depunere aferente anului 2011.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 148