Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CE a autorizat o schema de ajutor de stat pentru investitiile in retelele de transport al energiei electrice si gazelor naturale

Comisia Europeana a autorizat schema de ajutor de stat privind „Sprijinirea investitiilor in extinderea si modernizarea retelelor de transport al energiei electrice si gazelor naturale”.  Aceasta schema a fost initiata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si a fost notificata autoritatilor de catre Consiliul Concurentei.

Ajutoarele de stat se vor acorda sub forma de alocari financiare nerambursabile, atat din fonduri comunitare cat si din fonduri nationale. Bugetul total al schemei este de 57,7 milioane euro, din care 88% reprezinta alocari din FEDR.

„Prin aceasta schema de ajutor de stat se urmareste sustinerea investitiilor in retelele de transport al energiei electrice si gazelor naturale, astfel incat sa se reduca pierderile, sa creasca securitatea in furnizare si sa se evite situatiile de criza si, binenteles, sa se atinga standarde ridicate de calitate spre beneficiul tuturor consumatorilor”, a declarat domnul Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Potentialii beneficiari sunt operatorii de transport si de sistem al energiei electrice si gazelor naturale din Romania, respectiv Transelectrica si Transgaz. Pentru a accesa schema, acestia trebuie sa se adreseze Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri - Organismul Intermediar pentru Energie, perioada de derulare a schemei fiind pana la sfarsitul anului 2013.

Aceasta masura va fi implementata in aplicarea Axei 4 „Cresterea Eficientei Energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatice” a POSCCE.

Sursa: Consiliul Concurentei

Vizualizări: 82