Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectul „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale” dezvoltă noi ALTERNATIVE

Consiliul Judeţean Alba în calitate de solicitant şi în acelaşi timp reprezentant al Parteneriatului dintre Consiliul Judetean Alba, Fundatia Civitas pentru Societatea Civilă, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare, Centrul de Formare Continuă şi Evaluare Competenţelor în Asistenţă Socială, Die Quander – Austria a găzduit în data de 21 septembrie 2010 conferinţa de deschidere a proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”. Întâlnirea a fost moderată de către domnul Dan Barna, reprezentant al partenerului Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare.

Pe parcursul conferinţei a fost prezentat proiectul punându-se accent pe nevoia unei colaborări cât mai strânse cu toţi actorii sociali din judeţ şi din regiunile Centru, NV, Sud Muntenia şi Bucuresti Ilfov.

"Nu este vorba despre dezvoltarea unui model funcţional integrat de economie socială şi incluziune socială cu unităţi protejate, în care să-şi desfăşoare activitatea doar persoanele cu handicap, ci despre mici unităţi economice în care, pe lângă persoane normale, vor fi integrate şi câteva persoane cu nevoi speciale. Se încearcă astfel prevenirea excluziunii sociale", a explicat Magdalena Bene, managerul proiectului.

La finalul conferinţei a avut loc un dialog cu participanţii cu privire la obiectivul general al proiectului care constă în crearea unui model funţional integrat de economie socială şi incluziune socială destinat sprijinirii persoanelor cu dizabilităţi şi a celor vulnerabile. Numărul mare de întrebări punctuale, precum şi interesul celor prezenţi în a pătrunde esenţa proiectului a dovedit faptul că societate civilă, instituţiile şi ONG-urile active din judeţul Alba şi din Regiunile Centru, NV, Sud Muntenia şi Bucuresti Ilfov sunt mobilizate în a găsi soluţii pentru o serie de probleme sociale care afectează societatea românească în particular şi cea europeană în general.

"Consiliul Judeţean încearcă prin astfel de proiecte să despovăreze bugetul statului şi al judeţului de nişte plăţi sociale care de cele mai multe ori nu înseamnă şi protecţie socială. […]. Sunt sigur că persoanele cu nevoi speciale din Alba vor răspunde pozitiv şi se vor implica în proiect. Mai rămâne de rezolvat problema cu dorinţa de a munci", a mai completat preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, în cadrul conferinţei de deschidere a proiectului.

La eveniment au participat 94 de persoane: oficialităţi judeţene, reprezentanţi ai patronatelor, sindicatelor şi specialişti din Regiunea Centru, precum şi invitaţi ai partenerilor din regiunile Nord Vest, Sud Muntenia şi Bucuresti-Ilfov şi nu în ultimul rând beneficiarii instituţionali ai proiectului.

Valoarea proiectului este de 16.498.506,08 (lei) din care 15.189.324,04 este valoarea nerambursabilă.


Persoana de contact:
Magdalena BENE
Manager Proiect
Telefon: 0258.813.380

Vizualizări: 159