Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se pot depune cereri de plata pentru agricultura ecologica si producerea laptelui

APIA a initiat a treia etapa de depunere a cererilor de plata pentru “Ajutorul specific acordat pentru producatorii de lapte de vaca din zonele defavorizate” si “Ajutorul specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica”, finantate din FEGA.

Astfel, pot solicita ajutorul specific atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice, care nu au solicitat ajutorul specific in prima sau a doua etapa de depunere, cu exceptia:

  • Persoanelor fizice care au depus cererea de plata in prima sau a doua etapa de depunere si nu s-au autorizat potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008, cu modificarile ulterioare, care nu vor depune o noua cerere; cererea initiala depusa de persoana fizica va fi reverificata si acceptata la plata, cu respectarea conditiilor de eligibilitate.
  • Persoanelor fizice care au depus cererea in prima sau a doua etapa si au retras cererea de plata datorita neautorizarii / neactualizarii datelor in urma constituirii OUG 44, care au posibilitatea sa solicite reverificarea cererii de plata initiale.

Solicitantii care nu au depus cerere in prima sau a doua etapa de depunere pot depune cererea de plata la centrele judetene ale APIA, pana pe data de 21 ianuarie 2011 inclusiv.

Controlul la fata locului se va efectua pana la data de 10 martie 2011. Platile pentru ajutorele specifice mai sus mentionate se efectueaza pana la data de 30 iunie 2011.


Sursa: APIA

Vizualizări: 102