Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

8 contracte de finantare pentru protectia impotriva inundatiilor aprobate saptamana trecuta

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a aprobat saptamana trecuta 8 contracte de finantare in sectorul protectiei impotriva inundatiilor, in valoare totala de 29.339.028 euro fara TVA. Aceste contracte vizeaza:

  • Planul de Prevenire, Protectie si Diminuare a Efectelor Inundatiilor din Bazinul Hidrografic Somes Tisa
  • Planul de Prevenire, Protectie si Diminuare a Efectelor Inundatiilor din Bazinul Hidrografic Crisuri
  • Planul de Prevenire, Protectie si Diminuare a Efectelor Inundatiilor din Bazinul Hidrografic Mures
  • Planul de Prevenire, Protectie si Diminuare a Efectelor Inundatiilor din Bazinul Hidrografic Banat
  • Planul de Prevenire, Protectie si Diminuare a Efectelor Inundatiilor din Bazinul Hidrografic Buzau si Bazinul Hidrografic Ialomita, Bazinul Hidrografic Mostistea, Bazinul Hidrografic Calmatui
  • Planul de Prevenire, Protectie si Diminuare a Efectelor Inundatiilor din Bazinul Hidrografic Siret
  • Planul de Prevenire, Protectie si Diminuare a Efectelor Inundatiilor din Bazinul Hidrografic Jiu
  • Planul de Prevenire, Protectie si Diminuare a Efectelor Inundatiilor din Bazinul Hidrografic Olt

Beneficiarii contractelor sunt Administratia Nationala Apele Romane si Administratiile Bazinale, carora ANAR le-a delegat responsabilitatea implementarii contractelor.

Prin aceste contracte se urmareste modernizarea sistemului de management al inundatiilor. Astfel, se vor realiza hartile de hazard (inundabilitate) si Planul pentru prevenirea, protectia si diminuarea efectelor inundatiilor la nivelul bazinelor hidrografice mentionate.

Contractele asigura baza necesara pentru dezvoltarea infrastructurii de gospodarire a apelor in conformitate cu abordarile si politicile europene ce se regasesc in Directiva 2007/60/CE privind evaluarea si gestionarea riscurilor de inundatii, pentru realizarea hartilor de inundabilitate si creeaza premisele pentru promovarea investitiilor pentru lucrari de aparare in zonele puternic afectate de inundatiile din ultima perioada. Pe baza datelor si informatiilor obtinute, se va elabora Planul pentru prevenirea, protectia si diminuarea efectelor inundatiilor.

Sursa: www.mmediu.ro

Vizualizări: 146