Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MMDD sprijina proiectele de dezvoltare a energiilor regenerabile

MMDD sprijina proiectele de dezvoltare a energiilor regenerabile

Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila KORODI, a participat in luni, 14 mai, la conferinta organizata de revista Intercity Magazin - “Pentru un mediu curat - energie curata”.

Conferinta si-a propus sa dezvolte un dialog intre reprezentantii factorilor responsabili de elaborarea si implementarea politicilor energetice, reprezentantii producatorilor de energie si ai institutiilor abilitate sa semneze si sa solutioneze problemele din acest domeniu. Proiectele de investitii privind producerea energiei din surse regenerabile au un impact pozitiv in reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera dar si un impact social, prin asigurarea unor conditii de confort la preturi rezonabile.

„In Romania, intensitatea energiei primare este mai ridicata decat media comunitara, prin urmare recentele angajamente la nivel european traseaza noi cerinte si solicita noi politici si masuri inovatoare pentru urmatorii ani, a remarcat ministrul Attila Korodi, subliniind: “Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile sprijina investitiile care vizeaza implementarea de proiecte de dezvoltare a energiilor regenerabile. Atat pentru agentii economici cat si pentru autoritatile locale, Ministerul Mediului prin Administratia Fondului pentru Mediu, poate finanta proiecte de acest gen in proportie de pana la 60% din valoarea totala a investitiei”.

Ministrul mediului a insistat si asupra investitiilor de viitor in domeniu, care trebuie sa se axeze, printre altele, pe Dezvoltarea energiilor curate si intarirea securitatii energetice, promovarea unor modele ecologice de utilizare a energiei, promovarea cercetarii si inovarii, modificarea comportamentului populatiei si al industriei.

Ministrul Attila Korodi a reamintit si faptul ca Romania este parte la Coalitia de la Johannesburg privind Energia Regenerabila, angajandu-se ca, prin politica sa, sa promoveze energia din surse regenerabile in vederea sustinerii dezvoltarii durabile si asigurarea integritatii mediului. Astfel, tara noastra isi propune sa devina un partener activ in cadrul Parteneriatului privind Energia Regenerabila si Eficienta Energetica (PEREE) creat la nivelul UE pentru accelerarea dezvoltarii sistemelor de energie regenerabila si eficienta energetica.

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile

Vizualizări: 69