Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte de dezoltare a municipiului Sfantu Gheorghe finantate din fonduri europene

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat pe 18 decembrie, 2 contracte de finantare prin POR dintre cele 5 incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului Sfantu Gheorghe si un contract apartinand Axei prioritare 3, domeniul major de interventie 3.2. - ”Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Prin contractele semnate in orasul Sfantu Gheorghe se vor indeplini obiective legate deimbunatatirea calitatii vietii, crearea de locuri de munca, reabilitarea infrastructurii si imbunatatirea serviciilor, precum si valorificarea potentialului cultural si de traditii, a patrimoniului istoric si a mixului relational etnic si civic din zona.

Proiectul ”Reabilitarea si echiparea cantinei sociale din Municipiul Sfantu Gheorghe” are o valoare totala de 1.582.482,14, din care 1.036.025,23 lei finantare nerambursabila. Prin acest proiect, se va reabilita, moderniza si dota cu mobilier si echipamente tehnice, cantina sociala din Str. Podetului. Proiectul urmareste dezvoltarea serviciilor sociale prestate de furnizorii acreditati, in vederea promovarii incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile, precum si imbunatatirea managementului si organizarea sistemului de furnizare a serviciilor sociale prin reabilitarea si modernizarea a peste 250 mp de centru.

Proiectul ”Crearea si amenajarea spatiilor verzi din strada Cimitirului, Municipiul Sfantu Gheorghe”, cu o valoare totala de 3.105.744,66, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 2.082.904,35 lei, isi propune reabilitarea a peste 8.000 mp de spatii degradate si neutilizate, cresterea suprafetei spatiilor verzi si a parcurilor. De aceasta investitie vor beneficia cei peste 12.000 de locuitori si cei peste 1.900 de copii pentru care se amenajeaza un nou loc de joaca.

Proiectul „Reabilitarea caminului “Zantureczky Berta” din municipiul Sfantu Gheorghe” are o valoare totala de 3.577.652 lei, din care 2.817.157 lei valoarea finantarii nerambursabile. Proiectul vizeaza cresterea cu 50 % a accesului persoanelor cu probleme de mobilitate la serviciile sociale specializate, diversificarea serviciilor sociale existente, cresterea numarului de persoane care beneficiaza de infrastructura reabilitata si de servicii de tip locuinte protejate, precum si imbunatatirea eficientei energetice a imobilelor centrului social reabilitat.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 138