Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru municipiul Miercurea Ciuc

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat ieri, 17 decembrie 2010, doua contracte de finantare prin POR dintre cele trei incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului Miercurea Ciuc.

Obiectivul PIDU depus de Miercurea Ciuc in cadrul Axei Prioritare 1 – subdomeniul major de interventie “Centre urbane” este acela de a contribui la transformarea municipiului intr-un oras european care isi conserva traditiile. Atingerea celor trei obiective urmarite (dezvoltarea resuselor umane, regenerarea urbana si dezvoltarea economica) vor conduce la cresterea calitatii vietii tuturor cetatenilor.

Proiectele semnate ieri, Dezvoltarea infrastructurii publice urbane: modernizarea spatiilor publice urbane: Strada Petofi Sandor, Piata Majlath Gusytav Karoly si Piata Libertatii din Miercurea Ciuc si Reabilitarea si modernizarea cladirilor destinate serviciilor sociale: Centru pentru tineret. Faza I, au o valoare totala de 37.726.689,19 lei, din care 29.392.233,47 lei finantare nerambursabila.

Proiectul de dezvoltare a infrastructurii publice urbane va spori calitatea spatiilor publice urbane si, implicit, calitatea vietii populatiei citadine prin modernizarea strazii Petofi Sandor, a pietei Majlath G.K. si a promenadei, amenajarea unor spatii publice inchiriabile in zonele pietonale cu o suprafata in crestere de la 371 mp la 480 mp, suplimentarea locurilor de parcare de la 70 la 177, modernizarea unor spatii publice pietonale, reamenajarea unor spatii verzi, modernizarea retelei de apa si canalizare si facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati la cladirile a 29 de institutii publice.

Cel de-al doilea proiect urmareste modernizarea si reabilitarea cladirii in care va functiona Centrul de informare pentru tineret „IFI - INFOTIN” care va oferi servicii de informare si consiliere pentru tineret, va fi un centru de resurse, va oferi cadrul organizatoric si baza materiala pentru organizarea de seminarii, programe de formare, manifestari culturale si artistice pentru tineri/grupuri de tineret. In cadrul proiectului se vor realiza birouri pentru relatiile cu publicul si pentru organizatorii de programe, o sala multifunctionala, precum si o ceainarie. Prin implementarea acestui proiect, se doreste rezolvarea diverselor probleme cu privire la educatia, formarea, consilierea si integrarea sociala a tinerilor.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 157