Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Trei contracte de finantare prin POR semnate in Regiunea Vest

Saptamana trecuta a avut loc la Timisoara semnarea contractului de finantare pentru proiectul „Restaurarea si refunctionalizarea Castelului Huniade al Muzeului Banatului Timisoara”. De asemenea, in orasul Sannicolau Mare, s-au mai semnat inca doua proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana Orasul Sannicolau Mare: „Modernizarea si reabilitarea infrastructurii urbane a orasului Sannicolau Mare prin realizarea de drumuri orasenesti si trotuare, sisteme de gestionare a apelor pluviale de suprafata, modernizare parcuri” si „Prevenirea criminalitatii si cresterea sigurantei cetateanului prin monitorizare video”.

Contractele de finantare au fost semnate in prezenta reprezentantilor beneficiarilor, precum si a reprezentantilor autoritatilor care gestioneaza implementarea POR. Proiectele contractate prin POR au o valoare totala de aproximativ 137,99 milioane lei si o valoare aproximativa a finantarii nerambursabile de 99,40 milioane lei.

  • Proiectul „Restaurarea si refunctionalizarea Castelului Huniade al Muzeului Banatului Timisoara”, finantat in cadrul Axei 5, vizeaza restaurarea Castelului Huniade al Muzeului Banatului, modernizarea unei suprafete de 12.833,71 mp, crearea a 50 de noi locuri de munca in faza de executie a constructiilor, crearea a 5 noi locuri de munca in cadrul Muzeului Banatului, cresterea numarului de turisti / vizitatori cu 28,29%, precum si amenajarea de facilitati de acces pentru persoane cu mobilitate redusa. Proiectul se va desfasura pe parcursul a 48 de luni. Valoarea totala a proiectului este de 52.487.881,70 lei (aproximativ 12,40 milioane euro) iar valoarea finantarii nerambursabile este de 33.694.083,37 lei (aproximativ 7,96 milioane euro).
  • In cadrul proiectului „Modernizarea si reabilitarea infrastructurii urbane a orasului Sannicolau Mare prin realizarea de drumuri orasenesti si trotuare, sisteme de gestionare a apelor pluviale de suprafata, modernizare parcuri” se estimeaza obtinerea urmatoarelor rezultate: asfaltarea a 10,67 km de strazi orasenesti (drumuri si trotuarele aferente), reabilitarea a 32,48 km de trotuare, realizarea a 2000 mp alei in parcuri, crearea a 30 de locuri de munca in faza de executie a lucrarilor. Implementarea proiectului se va desfasura pe parcursul a 26 de luni. Valoare totala a proiectului este de 83.641.844,60 lei, iar valoarea finantarii nerambursabile este de 64.235.751 lei.
  • In cadrul proiectului „Prevenirea criminalitatii si cresterea sigurantei cetateanului prin monitorizare video” se va achizitiona si implementa un sistem modern de monitorizare video (35 de camere de supraveghere si 1 dispecerat specializat). Proiectul se va implementa pe parcursul a 8 luni. Proiectul are o valoare totala de 1.855.957,60 lei si o valoare a finantarii nerambursabile de 1.466.805 lei.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 92