Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Investitiile in produse agricole si forestiere au acoperit toata suma pusa la dispozitie de APDRP pentru 2010

APDRP a selectat pentru finantare 144 de proiecte de investitii in procesarea produselor agricole care vor beneficia de fonduri nerambursabile in valoare totala de 170 de milioane de euro, ceea ce reprezinta alocarea intregii sume aferenta sesiunii de cereri de proiecte.

Fondurile nerambursabile au fost alocate in cadrul sesiunii de cereri de proiecte care s-a desfasurat in perioada 1 – 30 iunie 2010 pentru proiectele care se incadreaza in Masura 123 „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”.

In aceasta sesiune au fost depuse 307 proiecte conforme prin care au fost solicitate 352,3 milioane de euro.

De la lansarea PNDR, in luna martie 2008, APDRP a desfasurat opt sesiuni de cereri de proiecte pentru cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere (Masura 123), exceptand-o pe cea din iunie 2010.

In cadrul acestor opt sesiuni au fost depuse 1.504 proiecte conforme, dintre care au fost selectate pentru finantare 784 de proiecte. Valoarea totala a fondurilor nerambursabile acordate proiectelor selectate este de 580 milioane de euro, la care se vor adauga si cele 170 de milioane de euro, aferente proiectelor selectate in sesiunea din iunie 2010.

Beneficiarii selectati pentru finantare vor fi notificati in aproximativ 3 zile, prin posta sau fax, in vederea semnarii contractului la sediile Centrelor Regionale de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit aferente judetelor in care este amplasata investitia.

Proiectele pentru care urmeaza a fi semnate contracte de finantare au ca scop infiintarea depozitelor si procesarea legumelor, infiintarea fabricilor de lapte, a nutreturilor ecologice, a procesarii produselor apicole, a sucurilor de fructe. De asemenea, se vor mai implementa si proiecte care vizeaza construirea unitatilor de procesare a carnii, a celor pentru stocarea cerealelor, a moraritului, a abatoarelor de pasari si porci sau infiintarea centrelor de vinificatie.

In cursul anului 2011 urmeaza sa fie lansate noi sesiuni de cereri de proiecte pentru Masura 123, in conformitate cu decizia Comitetului de Monitorizare privind lansare a sesiunilor in anul 2011, care va fi luata in a doua parte a acestei luni.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 69