Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-au finalizat inca 3 proiecte de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului a vizitat localitatile Salva, Sangeorz Bai si Nasaud din judetul Bistrita Nasaud, unde au fost finalizate 3 subproiecte din cadrul programului „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare a statiilor de tratare a apei potabile si statiilor de epurare a apelor uzate in localitatile de pana la 50.000 locuitori”.

  • Subproiectul ”Sistem de alimentare cu apa potabila in localitatea Salva” are o valoare totala de 4.933.935 lei, finantarea fiind asigurata prin credit extern (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei) in proportie de aproximativ 80% si autoritatea publica locala in proportie de aproximativ 20%. Principalele lucrari efectuate au constat in reabilitarea si extinderea retelelor de aductiune si distributie a apei potabile pe o lungime de aproximativ 14 km, si realizarea gospodariei de apa compusa dintr-un rezervor cu o capacitate de 500 de metri cubi, o statie de pompare si o statie de clorinare.

  • Subproiectul ”Reabilitarea retelei de canalizare menajera si a statiei de epurare Sangeorz Bai” are o valoare de 13.048.609 lei, finantarea fiind asigurata prin credit extern (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei) in proportie de aproximativ 80% si autoritatea publica locala in proportie de aproximativ 20%. Lucrarile efectuate au constat in reabilitarea retelei de canalizare pe o lungime aproximativa de 2,7 km si constructia unei statii noi de epurare. Aceasta din urma satisface nevoile de epurare ale intregului oras Sangeorz Bai, in urma procesului de epurare atingandu-se indicatorii de calitate prevazuti de directivele europene privind calitatea apei uzate.

  • Subproiectul ”Extindere conducta de apa potabila pe strazile Bistritei, Podirei si Lucsa - Alimentare cu apa potabila a cartierului Liviu Rebreanu, oras Nasaud” este oinvestitie de 2.658.802 lei, finantarea fiind asigurata prin credit extern (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei) in proportie de aproximativ 80% si autoritatea publica locala in proportie de aproximativ 20%. Lucrarile efectuate au constat in extinderea retelei de apa cu 5,6 km, reabilitarea forajului existent si realizarea gospodariei de apa compusa din 2 rezervoare cu o capacitate de 100 de metri cubi fiecare, o statie de pompare si o statie de clorinare.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 91