Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ancheta: Proiectul ISPA din Braila, implementare in stil italian

Braila este la un pas de a returna zeci de milioane de euro in cazul in care banii alocati de Uniunea Europeana pentru constructia statiei de epurare nu vor fi folositi pana la sfarsitul anului. Autoritatile locale nu au luat in calcul un program de reducere a efectelor, daca se va ajunge intr-o astfel de situatie, pentru ca inca isi pun sperante in constructori, ca acestia sa cheltuie in 3 luni cam cat ar fi trebuit cheltuit in 2 ani.

“Ramanem datori pe viata comunitatii europene daca vom fi nevoiti sa returnam acesti bani”, spune viceprimarul Stanel Necula atunci cand se gandeste la posibilitatea ca UE sa ceara inapoi toti banii oferiti ca imprumut nerambursabil prin programul ISPA.

Statia de epurare a apelor uzate a municipiului, al carei cost se ridica la aproape 50 de milioane de euro, ar fi trebuit pusa in functiune la sfarsitul anului 2008, insa lucrarea nu a fost finalizata nici pana in prezent.

Constructia obiectivului a fost intarziata deoarece castigatorul primei licitatii, “Termomeccanica Ecologia SpA” – Italia, a pus doar un panou in cei patru ani de contract, lucru ce a dus la anularea contractului.

Pentru articolul complet, click aici

Sursa: www.afaceripublice.ro

Vizualizări: 152