Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Orasul Macin si comunele partenere din judetul Tulcea au un nou sistem de gestionare a deseurilor menajere

Consiliul Local al orasului Macin, impreuna cu partenerii sai, Consiliul Judetean Tulcea, Consiliul Local Smardan, Consiliul Local Greci, Consiliul Local Carcaliu, Consiliul Local Cerna, Consiliul Local Turcoaia, Consiliul Local Peceneaga, Consiliul Local Jijila, Consiliul Local Vacareni, Consiliul Local Grindu si Consiliul Local I.C. Bratianu, anunta inchiderea proiectului “Imbunatatirea sistemului de gestionare selectiva a deseurilor menajere in orasul Macin si comunele partenere din judetul Tulcea”, cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene prin programul PHARE 2005 – Coeziune Economica si Sociala, Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu.

Scopul proiectului il reprezinta imbunatatirea sistemului de gestionare a deseurilor menajere din orasul Macin si 10 comune invecinate (Smardan, Greci, Carcaliu, Cerna, Turcoaia, Peceneaga, Jijila, Vacareni, Grindu, I.C. Bratianu), prin implementarea unui sistem integrat de colectare selectiva si transport al deseurilor.

Proiectul a fost implementat in perioada martie 2008 – octombrie 2010, iar de rezultatele acestuia vor beneficia 42.057 locuitori ai microregiunii vizate.

In vederea atingerii scopului propus au fost desfasurate urmatoarele activitati principale:

  • achizitionarea de masini de transportat deseuri;
  • pubele ecologice, containere ecologice;
  • organizarea de campanii de educare a cetatenilor, pentru sensibilizarea si educarea lor in spiritul protectiei mediului;
  • angajarea de personal de deservire a sistemului de colectare a deseurilor.

In prima etapa, s-au derulat procedurile de achizitii de bunuri, apoi achizitiile de servicii si campaniile de informare publica si de instruire a personalului, urmand sa inceapa exploatarea propriu-zisa a sistemului de colectare a deseurilor menajere.

“Suntem foarte multumiti de implementarea acestui proiect, care a insemnat pentru noi un prim pas spre atragerea de fonduri nerambursabile in orasul Macin. Proiectul are drept scop valorificarea superioara a deseurilor menajere, ceea ce va aduce microregiunea tinta, cel putin din punct de vedere al colectarii selective a deseurilor, mai aproape de standardele Uniunii Europene. De asemenea, speram ca populatia vizata sa inteleaga si sa colaboreze pentru atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus si, intr-un timp pe care ni-l dorim cat mai scurt, sa se creeze o noua mentalitate in randul acesteia”, a declarat Ichim Andone, primarul orasului Macin.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 254