Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sistem de gestionare a deseurilor menajere in 7 comune din judetul Calarasi, finantat prin Phare

Proiectul ''Sistem de gestionare a deseurilor menajere in comunele Independenta, Cuza Voda, Gradistea, Al. Odobescu, Vilcelele, Ciocanesti si Vlad Tepes din judetul Calarasi'', cofinantat de UE in cadrul Programului Phare 2005 Coeziune Economica si Sociala, Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu, are o valoare totala de 729.563,10 euro si a fost implementat in perioada martie 2008 – noiembrie 2010.

S-au amenajat 60 de puncte de colectare selectiva (cate 3 pentru fiecare sat) in cele 7 localitati vizate, fiecare punct fiind dotat cu cate 4 europubele de plastic pentru colectarea selectiva a deseurilor reciclabile provenite din ambalaje: metal, hartie si carton, plastic si biodegradabile.

De asemenea, fiecare gospodarie particulara care detine curte a fost dotata cu cate o pubela de plastic pentru deseurile uscate amestecate si saci pentru fiecare fractie: metal, hartie si carton, plastic si biodegradabile. Gradinitele si scolile din zona vizata de proiect au primit cate un set de 4 pubele basculante pentru fiecare nivel.

In total, au fost achizitionate 3 autogunoiere de 6 m³ pentru colectarea deseurilor amestecate uscate si transportul acestora catre depozitarea finala, 428 europubele de plastic cu capacitate 240 l, diferit colorate, pentru colectarea selectiva a deseurilor reciclabile, 10.589 pubele de plastic cu capacitate de 120 l, pentru deseurile uscate amestecate si saci pentru fiecare fractie: metal, hartie si carton, plastic si sticla, precum si 94 de pubele basculante, care au fost amplasate la gradinite, scoli si licee.

O activitate importanta a fost aceea de informare si constientizare a populatiei, prin realizarea si diseminarea a 4000 de pliante, 1000 de brosuri si materiale promotionale, precum si prin organizarea de seminarii si concursuri cu premii.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 117