Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finalizarea lucrarilor de reabilitare a manastirii Golia

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a participat vineri, 12 noiembrie 2010, la evenimentul de finalizare a lucrarilor de reabilitare a manastirii Golia, obiectiv finantat in cadrul Programului Phare 2006 Coeziune Economica si Sociala. Proiectul a fost implementat de catre CJ Iasi in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si cu suportul MDRT in calitate de Autoritate Contractanta.

Proiectul „Reabilitarea si dezvoltarea turistica a ansamblului Monument Istoric Manastirea Golia” a inclus lucrari de reabilitare a Manastirii Golia prin consolidarea structurii bisericii, a turnului de intrare, a zidurilor de incinta si a turnurilor de colt, reabilitarea tamplariei la Casa Ion Creanga si decolmatarea fantanii. In contract sunt prevazute si lucrari de reabilitate a drumului de acces si a strazilor alaturate si dezvoltarea infrastructurii turistice prin izolarea liniei de tramvai impotriva propagarii vibratiilor si amenajarea parcarilor, trotuarelor si a spatiilor verzi.

Cu aceasta ocazie, ministrul Elena Udrea a subliniat oportunitatea pe care fondurile europene o reprezinta pentru reabilitarea cladirilor istorice si de patrimoniu, obiective care se regasesc in numar foarte mare in municipiul Iasi.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 128