Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a semnat un acord de cooperare intre APIA si Agentia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (MVH) din Ungaria

Saptamana aceasta a fost semnat un Acordul de Cooperare intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) din Romania si Agentia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (MVH) din Ungaria.
 
Colaborarea dintre cele doua agentii de plati a debutat in anul 2007 si a avut ca scop schimbul de experienta intre experti, in vederea imbunatatirii continue a mijloacelor si metodelor de aplicare a politicilor comunitare in sectorul agricol.

In cadrul sesiunilor comune au fost abordate urmatoarele subiecte: platile directe si controlul acestora, aspecte metodologice, masuri de interventie, masuri de piata externe, aspecte financiare si IT, aspecte cu privire la activitatea de inspectii precum si de recuperare debite.

Acordul dintre cele doua Agentii prevede organizarea unor intalniri intre expertii celor doua institutii, sub forma unor schimburi de experienta si ateliere de lucru pe anumite domenii de interes, definite in cadrul protocolului de cooperare. Dintre acestea, principalele domenii prevazute in protocol se refera la platile directe, controalele pe teren si cele prin teledetectie, masurile de piata interne si externe, aspecte metodologice, aspecte financiare si IT. Intalnirile vor fi organizate conform unui calendar de lucru asupra carora partile vor conveni ulterior.

Agentia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (MVH) este institutia responsabila cu gestionarea fondurilor europene destinate platilor pe suprafata si dezvoltarii rurale din Ungaria, anual circa 220.000 de fermieri beneficiind de sprijinul financiar pentru terenul agricol. In Romania, APIA gestioneaza fondurile europene alocate masurilor de sprijin pe suprafata, numarul beneficiarilor fiind de circa 1,1 milioane fermieri.

Sursa: APIA

Vizualizări: 131