Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Vrei sa participi activ la dezvoltarea antreprenoriatului in mediul rural?

Asociatia Comunelor din Romania (A.Co.R.) si partenerul sau Structural Consulting™ Group (www.fonduri-structurale.ro) implementeaza proiectul „Comuna, promotor al dezvoltarii spiritului antreprenorial in mediul rural”, in baza contractului de finantare cu numarul de identificare POSDRU/83/5.2/S/58447, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Unul din obiectivele specifice ale proiectului vizeaza crearea a 7 retele regionale formate din cate 15 promotori ai dezvoltarii comunitare. Acestia vor avea rolul de a promova dezvoltarea comunitara la nivelul locuitorilor comunelor din judetele fiecarei regiuni, pe baza abilitatilor dobandite in urma unui program de formare profesionala privind dezvoltarea competentelor antreprenoriale.

Criteriile de selectie pentru promotorii dezvoltarii comunitare


a. Cerinte obligatorii de eligibilitate
1. apartenenta la una dintre urmatoarele categorii: manageri din mediul rural, angajati din mediul rural sau someri din mediul rural;
2. studii medii sau studii superioare absolvite cu diploma de absolvire, respectiv de licenta (sau echivalent);
3. domiciliul stabil sau resedinta in mediul rural.

b. Criterii de departajare
1. abilitati de comunicare si lucru in echipa;
2. cunostinte de utilizare a calculatorului;
3. disponibilitatea de a face deplasari in localitatile regiunii.


Avantaje


Avantajele persoanelor selectionate pentru pozitia de promotor al dezvoltarii comunitare:
  • posibilitatea dezvoltarii unei cariere in mediul rural;
  • participarea gratuita la cursul de formare profesionala Dezvoltarea Competentelor Antreprenoriale.

Procedura de inscriere si selectie


1. Transmiterea documentelor de selectie
Candidatii sunt invitati sa completeze, utilizand modelele atasate:
  • Curriculum vitae format Europass (modelul este prezentat in Anexa 1),
  • Scrisoarea de exprimare a interesului (Anexa 2),
  • Declaratia de eligibilitate (Anexa 3)
  • Declaratia-angajament (Anexa 4).

Descarca
Anuntul de selectie si Anexele

Cele 4 documente completate vor fi transmise simultan:
si
  • la adresa de posta electronica a mentorului-formator nominalizat pe judetul pentru care se candideaza, conform tabelului cu adresele de posta electronica ale Mentorilor Formatori (Anexa 5).

Termenul limita de transmitere pe mail a celor 4 documente completate este vineri, 12 noiembrie, ora 16.00. In mesaj se va mentiona obligatoriu, in clar, judetul pentru care se candideaza!

Inainte de transmiterea aplicatiilor, persoanele interesate sunt rugate sa consulte cu mare atentie documentele de candidatura si sa urmareasca indeplinirea, mai intai, a conditiilor de eligibilitate.

2. Interviu

Candidatii selectionati vor avea un interviu telefonic cu membrii comisiei de selectie.

Rezultatele selectiei


Lista finala a celor 105 candidati selectionati va fi postata pe www.procomune.ro, www.acor.ro si www.fonduri-structurale.ro, marti, 30 noiembrie 2010. Candidatii admisi vor fi contactati prin posta electronica si telefonic, pentru a fi informati cu privire la programul desfasurarii celor 7 cursuri regionale de dezvoltarea competentelor antreprenoriale din proiect, ce urmeaza a se desfasura in perioada ianuarie – aprilie 2011.

Toate costurile aferente participarii la cursuri sunt decontate prin proiect (transport, cazare, masa si suport de curs).


Contact


Relatii suplimentare se pot obtine astfel :
  • la nivelul echipei de implementare a proiectului, de la Aurel RADU (telefon 0723-303.556, aurel@procomune.ro) si Flaviu POPA (telefon 0723-529.312, flaviu@acor.ro)

  • la nivelul judetului pentru care se candideaza, de la mentorul-formator mentionat in Anexa nr.5.

Pentru informatii suplimentare privind proiectul „Comuna, promotor al dezvoltarii spiritului antreprenorial in mediul rural” puteti accesa urmatoarele pagini web: www.procomune.ro, www.acor.ro sau www.fonduri-structurale.ro.

Vizualizări: 146