Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectele depuse pentru modernizarea exploatatiilor agricole depasesc 350 de milioane de euro

In cadrul celei de-a saptea sesiuni de cereri de proiecte pe Masura 121 - "Modernizarea exploatatiilor agricole" din cadrul PNDR, ce s-a desfasurat in perioada 1 – 29 octombrie 2010, oficiile judetene ale APDRP au primit 325 de cereri de finantare conforme, a caror valoare depaseste cu 250 de milioane de euro suma totala alocata pentru aceasta sesiune.

Astfel, valoarea totala (finantare nerambursabila si privata) a acestora este de peste 350 de milioane euro. Dintre acestea, 206 cereri de finantare, in valoare de 171 de milioane euro, privesc investitii in sectorul vegetal si 119 cereri, cumuland 179 de milioane euro, vizeaza sectorul animal.

Cea mai mare cerere de fonduri europene in cadrul acestei masuri s-a inregistrat la Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit din Constanta. In aceasta zona, potentialii beneficiari au depus 99 de cereri de finantare nerambursabila, in valoare totala de peste 111 milioane de euro.

Pentru aceasta sesiune au fost disponibile fonduri nerambursabile in valoare de 100 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane de euro au fost alocati pentru sectorul vegetal iar 60 de milioane de euro pentru sectorul animal. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Masurii 121 este de 1,6 milioane de euro.

Din martie 2008 si pana in prezent, au fost depuse pentru a primi finantare nerambursabila din fondurile alocate masurii de Modernizare a exploatatiilor agricole, 5.545 de cereri de finantare conforme cu o valoare nerambursabila de 2,1 miliarde euro. Dintre acestea, 1.834 de proiecte, insumand peste 720 de milioane de euro, au fost selectate pentru finantarea investitiilor.

Pentru aceasta masura de investitii au fost incheiate pana in acest moment 1.501 de contracte, in valoare de peste 521 de milioane euro.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 58