Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru ambulatoriul clinicii de chirurgie din cadrul Spitalului de Urgenta din Timisoara

ADR Vest in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in Regiunea Vest a anuntat semnarea contractului de finantare pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea ambulatoriului Clinicii de Chirurgie Cranio – Maxilo - Faciala din cadrul spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara” realizat de Municipiul Timisoara.

Proiectul are o valoare totala de aproximativ 3,32 milioane lei (0,78 milioane euro) si o valoare aproximativa a finantarii nerambursabile de 2,61 milioane lei (0,62 milioane euro).

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea ambulatoriului Clinicii de Chirurgie Cranio – Maxilo - Faciala din cadrul spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara” primeste finantare in cadrul DMI 3.1 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”, Axa 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea ambulatoriului Clinicii de Chirurgie Cranio – Maxilo - Faciala din cadrul spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara” vizeaza realizarea unei investitii substantiale ce va determina efecte pozitive asupra comunitatii precum: reducerea ponderii pacientilor spitalizati, reducerea duratei de diagnosticare si a costurilor de sustinere a activitatii medicale. Prin proiect se asigura cresterea caracterului preventiv al serviciilor de sanatate, imbunatatirea actului medical prestat prin prisma dotarii cu echipamente superior calitative, asigurarea de servicii medicale de calitate la costuri mai mici de catre personal de specialitate inalt calificat, scaderea numarului de pacienti redirectionati datorita lipsei de dotari si a unei capacitati reduse, ameliorarea diagnosticului clinic si monitorizarea eficienta a pacientilor. Proiectul se va implementa pe parcursul a 9 de luni.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 53