Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MCTI prezinta la CERF proiectele dezvoltate in domeniul IT-ului

Miercuri, 9 mai 2007, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a inaugurat cea de-a XVI-a editie a Expozitiei si Conferintei Internationale de Tehnologia Informatiei si Comunicatii CERF, care se desfasoara in perioada 9-13 mai la Complexul expozitional si de conferinte Romexpo, Bucuresti.

“CERF este un eveniment despre ceea ce conteaza, un eveniment care arata evolutia economica a Romaniei cu accent pe sectorul IT&C, sectorul economic cu cel mai rapid ritm de crestere. Editia de anul acesta aduce cele mai noi tehnologii expuse in standuri care arata cu totul impresionant.
Ma bucur sa vad ca CERF isi continua traditia de cel mai important eveniment al sectorului romanesc de IT&C iar numarul vizitatorilor care creste de la an la an este dovada intersului crescand al romanilor pentru noile tehnologii.”,
a declarat Ministrul Zsolt Nagy cu aceasta ocazie.

Pe parcursul turului oficial al expozitiei, ministrul Zsolt Nagy, a vizitat cateva dintre standurile firmelor prezente, a discutat cu reprezentantii acestora si a luat cunostinta de noutatile IT&C pe care le vor prezenta utilizatorilor romani. De asemenea, ministrul a fost prezent la coferinta de presa organizata la standul Vodafone pentru prezentarea urmatorului nivel de performanta al tehnologiei 3G broadband, care permite viteze duble de transfer al datelor, de pana la 2,8 Mbps.

Sub sloganul „CERF te pregateste pentru viitor”, editia CERF de anul acesta se desfasoara in perioada 9-13 mai, reunind peste 150 de expozanti in 5 sectiuni diferite: Comunicatii, Solutii si sisteme digitale, Imagining expo (sectiune dedicata fotografiei digitale si artei fotografice), Solutii IT pentru afaceri si Distributie IT.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei este prezent la aceasta editie a CERF cu un stand propriu unde sunt prezentate proiectele dezvoltate de minister pentru a asigura accesul unui numar cat mai mare de cetateni la serviciile societatii informationale, precum si pentru a construi o relatie mai eficienta, bazata pe transparenta, intre institutiile administratiei publice si cetateni. Standul MCTI se afla in pavilionul 16 al Romexpo si are numarul 6022.

Pe parcursul celor cinci zile ale expozitiei se vor desfasura si “Conferintele CERF Business”. Programul acestora va cuprinde dezbateri tematice, intalniri de afaceri, prezentari comerciale si lansari de produse, evenimente dedicate partenerilor din lanturile de distributie IT si intalniri cu institutiile de reglementare in domeniu.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei

Vizualizări: 93