Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri nerambursabile prin POR pentru reabilitarea Spitalului de Psihiatrie Sibiu

Ambulatoriile din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu vor beneficia de aproape 2 milioane lei, pentru investitii in modernizare si echipare. Fondurile nerambursabile sunt alocate prin POR, in urma semnarii contractului de finantare a cererii depuse de CJ Sibiu, pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Ambulatoriilor din cadrul Spitalului de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda Sibiu”. Valoarea totala a proiectului este de peste 2,6 milioane lei.

Proiectul depus la sediul ADR Centru prevede dezvoltarea sistemului de sanatate in domeniul psihiatric, in judetul Sibiu, prin imbunatatirea infrastructurii serviciilor medicale oferite de Ambulatoriul integrat de psihiatrie adulti, de Ambulatoriul integrat de psihiatrie si neurologie copii si de Ambulatoriul integrat de recuperare neuro-psiho-motorie pentru copii. Reabilitarea, modernizarea si echiparea acestor ambulatorii se va finaliza in termen de 16 luni. Prin proiect se vor realiza investitii pentru refacerea instalatiilor sanitare, electrice si termice, vor fi executate lucrari de reparatii ale cladirilor la exterior si interior, precum si pentru amenajarea de grupuri sanitare si a unor cabinete medicale. De asemenea, fondurile vor fi utilizate pentru dotarea ambulatoriilor cu mobilier si pentru dotarea cu echipamente de specialitate pentru investigatii si tratament, inclusiv pentru realizarea de facilitati specifice pentru persoanele cu dizabilitati.

„Aceasta cerere de finantare este cea de-a doua contractata pe domeniul destinat investitiilor in sanatate in judetul Sibiu. Pana acum, prin proiectele pregatite, ambulatoriile medicale din acest judet au reusit sa atraga fonduri de aproape 2 milioane euro, pentru a beneficia de cresterea calitatii serviciilor oferite. Astfel, nu numai locuitorii din Sibiu, dar si cei din centrul tarii, vor avea acces mai rapid la servicii de sanatate acordate in conditii de igiena si siguranta. Fondurile REGIO sunt destinate investitiilor in infrastructura, atat in domeniul rutier, cat si in viata sociala, in economie, sau in turism. Judetul Sibiu a atras fonduri importante in toate domeniile acestui program, fapt ce demonstreaza interesul administratiei si al societatii civile de a crea un cadru echilibrat, propice dezvoltarii regionale”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Finantarea va fi acordata in cadrul DMI 3.1„Reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” al POR. Pe acest domeniu au fost depuse14 proiecte, la nivelul Regiunii Centru, care solicita peste 31 milioane euro, cu 68% mai mult decat alocarea financiara pentru intreaga perioada 2007-2013. Cu exceptia proiectului Ambulatoriilor Spitalului de Psihiatrie Sibiu, pana in data de 19 octombrie 2010, ADR Centru a incheiat 3 contracte de finantare, ce au atras peste 3 milioane euro, alte 2 proiecte in valoare de peste 18 milioane euro aflandu-se in faza precontractuala.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 144