Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primele proiecte semnate in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Cluj

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat vineri, la Primaria Cluj, 3 contracte de finantare prin POR, Axa 1, "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor".

Proiectele sunt incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Cluj si au o valoare totala de 203.108.479,4 lei, din care 150.422.233,9 lei reprezinta valoarea nerambursabila solicitata.

Proiectul Restaurarea ansamblului monument istoric Parc Central "Simion Barnutiu" si Casino consta in reabilitarea si modernizarea monumentului istoric Parcul Central „Simion Barnutiu” - unul dintre primele parcuri orasenesti din Europa Centrala, prin redarea aspectului arhitectural initial, restaurarea monumentului istoric cladirea Cazino, cu integrarea acestuia in circuitul public al municipiului Cluj – Napoca si utilizarea ca pavilion expozitional, precum si dezvoltarea sectorului turistic ca urmare a integrarii ansamblului istoric in circuitul public.

Proiectul Modernizarea liniei de tramvai pe ruta Garii-Bulevardul Muncii in Municipiul Cluj-Napoca va asigura 14.149,00 m linie de tramvai cale simpla modernizata si reabilitata, cu refacerea integrala a sistemului rutier adiacent liniilor de tramvai, reducerea cu 54% a costurilor de mentenanta si cu 38% a consumului de energie electrica, ceea ce va duce la cresterea sigurantei rutiere si a mobilitatii locuitorilor municipiului.

Nu in ultimul rand, proiectul Modernizarea liniei de tramvai pe ruta Manastur-Piata Garii in Municipiul Cluj-Napoca presupune cresterea cu 11.496,00 m linie de tramvai cale simpla modernizata, reducerea cu 40% a consumului de energie electrica, reducerea cu 50% a timpului de calatorie in zona vizata de proiect si cu 57% a costurilor de mentenanta aferente liniilor de tramvai.

Municipiul Cluj Napoca a fost desemnat pol de crestere prin HG nr. 998/2008 si a primit o alocare de 82.413.100,00 Euro in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa 1, DMI 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbana, sub-domeniul Poli de Crestere.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 103