Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ONG-urile iau pozitie referitor la instructiunea AM POS DRU prin care se cere dovada apartenentei la grupurile vulnerabile

Coalitia ONG-uri pentru Fonduri Structurale a trimis luni, 11 octombrie 2010, o scrisoare deschisa autoritatilor romane cu responsabilitati in managementul fondurilor europene, pentru a atrage atentia asupra noii instructiuni emise de AM POSDRU care ii obliga pe implementatorii de proiecte sa colecteze documente justificative care sa dovedeasca apartenenta fiecarui beneficiar din proiect la un grup tinta.

Astfel, femeile, somerii de lunga durata, dependentii de alcool, persoanele de etnie roma etc. ar trebui sa justifice prin diverse documente ca sunt intr-adevar femei, dependenti de alcool, romi etc.

Coalitia ONG-uri pentru Fonduri Structurale isi exprima in cadrul scrisorii ingrijorarea cu privire la impactul foarte slab pe care banii europeni il vor avea pentru societatea romaneasca, considerand ca aceasta obligativitate va duce la o demotivare totala a persoanelor din grupuri vulnerabile de a participa la programe de formare sau angajare.

Pentru mai multe detalii, click aici

Sursa: www.ce-re.ro


Vizualizări: 125