Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Executivul a adoptat o serie de masuri pentru sustinerea mediului de afaceri

Guvernul a adoptat ieri, 29 septembrie 2010, un pachet legislativ destinat sustinerii mediului de afaceri. Astfel, conform declaratiilor primului-ministru Emil Boc principalele decizii luate sunt:

  • eliminarea impozitului minim incepand cu 1 octombrie 2010
  • diminuarea nivelului dobanzii datorate pentru creantele fiscale neachitate la termen
  • neinceperea executarii silite in cazul in care contribuabilul are in curs sau depune o cerere de rambursare de bani de la stat
  • modificarea plafoanelor de la care firmele care investesc si creeaza locuri de munca in Romania pot beneficia de ajutor de stat

Emil Boc a afirmat ca impozitul minim va fi eliminat incepand cu 1 octombrie 2010, urmand ca de la aceasta data sa se aplice impozitul pe profit.

Premierul a mai anuntat instituirea unei scheme de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltarii economice durabile, care vizeaza modificarea plafoanelor de la care firmele care investesc si creeaza locuri de munca in Romania pot beneficia de ajutor de stat. Astfel, actul normativ reduce pragul minim al conditiei de eligibilitate referitoare la valoarea investitiei, la minim 5 milioane de euro, si a locurilor de munca nou create de la 100 la 50, astfel incat sa aiba acces la aceasta forma de sprijin si IMM-urile.

Seful Executivului a precizat ca „ pentru 2010 mai avem inca la dispozitie 65 de milioane de euro pentru firmele care genereaza afaceri in Romania si creeaza locuri de munca.”

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 105