Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Televiziune in spatiul rural dezvoltata cu fonduri europene

Prin fondurile europene nerambursabile gestionate de APDRP, un beneficiar va infiinta, in judetul Suceava, o televiziune rurala dedicata locuitorilor comunei Scheia.

Valoarea totala eligibila a investitiei este de 284.495 euro, din aceasta suma finantarea nerambursabila fiind de 199.147 euro, restul reprezentand cofinantarea asigurata de catre beneficiar. A fost solicitata finantarea de 70% datorita faptului ca in cadrul unei televiziuni dotarile sunt foarte costisitoare, iar veniturile ating un nivel optim abia din al doilea an de utilizare. In cadrul proiectului se vor achizitiona echipamente tehnologice, functionale si pentru transport, utilaje specifice, se realizeaza montajul utilajelor tehnologice, etc.

Prin acest proiect, solicitantul de fonduri europene doreste realizarea unei televiziuni care are ca public-tinta strict populatia din mediul rural si care sa vina in sprijinul locuitorilor. Totodata, prin intermediul acestei televiziuni se urmareste si promovarea mestesugurilor, aceasta atingandu-se prin realizarea mai multor emisiuni pe aceasta tematica. Accentuarea traditiilor si a ocupatiilor specifice regiunii se datoreaza dorintei beneficiarului ca acestea sa nu se piarda in contextul globalizarii, intrucat ele reprezinta unicitatea poporului roman. Acest lucru va ajuta si la orientarea profesionala a tineretului din mediul rural.

Finantarea acordata beneficiarului se incadreaza in fondurile Masurii 312 - “Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro – intreprinderi” din cadrul PNDR.

Activitatile pentru care beneficiarul solicita finantare nerambursabila prin APDRP se refera la productia cinematografica, video si programe de televiziune.

Emisiunile difuzate vor cuprinde problematica locuitorilor din zona rurala si difuzarea acestora in mediul rural se va realiza cu ajutorul unor retele de televiziune locale deja existente. Informatiile transmise in cadrul emisiunilor vor ajuta la educarea si emanciparea populatiei din mediul rural cat si la asigurarea unei alternative de petrecere a timpului liber prin intermediul programelor de muzica populara si a altor emisiuni de divertisment.

Proiectul este benefic si oportun pentru publicul-tinta din spatiul rural intrucat nicio alta televiziune locala sau nationala nu se adreseaza cu predilectie populatiei rurale, in Romania existand aproximativ 7,5 milioane de gospodarii, dintre care aproximativ o jumatate sunt in mediul rural.

Printre emisiunile preconizate a fi realizate se numara “Viata satului bucovinean”, un magazin social economic informativ, o emisiune de promovare a traditiilor, datinilor si mestesugurilor populare, alta de promovare a turismului rural (agroturism), o emisiune pentru minoritati, una de consultanta economica pentru tinerii intreprinzatori etc.

Realizarea investitiei propuse va determina crearea a 8 locuri de munca in spatiul rural contribuind la cresterea numarului de locuri de munca si implicit a veniturilor aditionale. Personalul angajat va fi format din doi operatori TV, doi editori montaj video, doi redactori si doi realizatori de emisie.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 266