Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Al saptelea proiect de management integrat al deseurilor semnat la Covasna

Ministrul Mediului si Padurilor, László BORBÉLY si Presedintele CJ Covasna, Sándor TAMÁS, au semnat vineri, 17 septembrie 2010, contractul de finantare a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Covasna”, al carui beneficiar este CJ Covasna.

Prin acest proiect se va asigura o rata de colectare a deseurilor de 100% in zonele urbane si rurale, precum si implementarea unor metode de tratare a deseurilor municipale biodegradabile (compostare in gospodarii si compostare centralizata). De asemenea, printre obiectivele proiectului se numara inchiderea depozitelor de deseuri urbane neconforme (4 depozite) si construirea unui depozit ecologic de deseuri, intarirea capacitatii tehnice si manageriale a autoritatilor din judetul Covasna, dar si cresterea gradului de informare a populatiei cu privire la beneficiile rezultate din proiect, colectarea separata a deseurilor si reciclarea acestora in vederea atingerii tintelor stabilite prin Tratatul de Aderare.

In cadrul proiectului se va construi un Centru de Management Integrat al Deseurilor la Borosneu Mare, care va include un depozit ecologic, o linie de sortare (cu o capacitate de 11.000 t/an), o statie de compostare a deseurilor (cu o capacitate de 12.000 t/an) si o statie de transfer la Târgu Secuiesc.

Acesta este cel de-al saptelea proiect de management integrat al deseurilor, aprobat pentru finantare in cadrul POSM. Proiectul este cofinantat de UE prin FEDR si are o valoare eligibila de 22.164.155 Euro fara TVA, din care 17.731.324 Euro reprezinta contributia UE, 3.989.548 Euro este contributia bugetului de stat, iar 443.283 Euro contributia de la bugetul local. De acest proiect va beneficia intreaga populatie a judetului (213.084 locuitori). Perioada de implementare a proiectului va fi de 2 ani si 10 luni.

Sursa: MMP

Vizualizări: 110