Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Inca trei proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Alba Iulia au primit finantare

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat miercuri, 15 septembrie 2010, trei contracte de finantare prin POR pentru municipiul Alba Iulia. Parte a Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a municipilui Alba Iulia, proiectele se adauga celorlate trei care au primit finantare nerambursabila in perioada mai-iulie 2010. Valoarea totala a celor 7 proiecte incluse in PIDU Alba Iulia se ridica la suma de 252.366.277,30 RON. Astfel, aceste proiecte sunt:

  •  „Lucrari de interventie la obiectivul DN1, Sebes- Alba Iulia, Km 378+020, Pasaj superior peste calea ferata Alba Iulia”, cu o valoarea totala de 17.733.816 lei. Acesta presupune reabilitarea a 2353,45 mp de pasaj superior, amenajarea de drumuri de acces in zona rampei Sebes, carosabil pentru doua benzi de circulatie si trotuare.

  • „Modernizare DN 1- E 81 de la km 382+400 pana la km 385+160 – str. Alexandru Ioan Cuza inclusiv Podul peste Raul Ampoi si Pasajul peste CF Alba Iulia” are o valoare totala de 30.375.822 lei. In cele 32 luni de implementare vor fi reabilitate si modernizate strazile urbane din perimetru, vor fi amenajate piste pentru biciclisti si parcaje, va fi inlocuita reteaua de apa si va fi realizata o noua retea de apa pluviala.

  • „Reabilitarea centrului istoric Alba Iulia – Fortificatia de tip Vauban – cai de acces, iluminat exterior si mobilier urban zona interioara”, in valoare totala de 76.087.835, vizeaza punerea in valoare a unui sit patrimonial de exceptie – fortificatie de tip Vauban, monument inscris in lista monumentelor istorice de valoare nationala si universala. Pe perioada a 28 de luni, vor fi reabilitate caile de acces din zona interioara a fortificatiei, va fi extins sistemul de iluminat public general si arhitectural si reteaua de canalizare, va fi completat mobilierul urban.

La nivelul judetului Alba, pana in prezent, prin POR au fost semnate contracte de finantare pentru 20 proiecte in valoare totala de 183,12 milioane lei. Acest judet a obtinut finantare prin toate axele POR.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 69