Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM POSDRU a modificat ordinul privind cheltuielile eligibile!

AM POSDRU a anuntat aprobarea si publicarea in Monitorul Oficial a noului Ordin privind cheltuielile eligibile in cadrul operatiunilor finantate prin POSDRU.

Modificarile introduse prin actul normativ privesc atat completarea si reformularea anumitor articole, rearanjari ale anumitor cheltuieli in cadrul capitolelor bugetare, cat si introducerea unor noi cheltuieli eligibile.

Astfel, printre modificari se numara si introducerea in cadrul capitolului bugetar de “Subventii si burse” a unor noi linii de cheltuieli eligibile cum ar fi:

  • subventii pentru plata salariilor angajatilor din intreprinderile sociale;
  • subventii pentru someri si persoane inactive;
  • subventii pentru persoane apartinand grupurilor vulnerabile.

De asemenea, in vederea sustinerii initiativelor de tip “economie sociala”, in cadrul liniei de buget aferenta taxelor au fost introduse ca fiind cheltuieli eligibile si taxele pentru infiintarea de intreprinderi sociale.

Descarca Ordinul 1117/2170/august 2010 privind cheltuielile eligibile in cadrul POSDRU (publicat in M.O., Partea I, nr.596/23 august 2010)

Odata cu publicarea in Monitorul Oficial a acestuia, prevederile ordinului nr.3/185/2008 se abroga, Autoritatea de Management urmand sa emita un set de instructiuni catre toti beneficiarii proiectelor finantate din POSDRU.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.fseromania.ro

Vizualizări: 177