Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Regiunea Nord-Est vrea sa atinga un grad de absorbtie de 21% pana la sfarsitul lui 2010

ADR Nord-Est, in calitate de OI POR, a organizat vineri, 13 august 2010, la Iasi, o sesiune de informare cu reprezentantii mass media din Regiunea Nord-Est, pentru a le oferi detalii despre stadiul implementarii acestui program operational in regiunea amintita.

Conform reprezentantilor ADR Nord-Est, programul inregistreaza in 2010, la mijlocul perioadei de programare, "un ritm corespunzator al implementarii", fapt demonstrat de cele 860 proiecte depuse (in valoare totala de 1.136,72 miloane euro), din care 159 reprezinta proiecte contractate (cu o valoare totala de 381,35 milioane euro).

Tinta noastra pentru sfarsitul anului 2010 este de a atinge suma de 500 milioane euro valoare proiecte contractate, iar nivelul de absorbtie prognozat sa atinga valoarea de 150 milioane euro, a declarat Gheorghe Harja, director in cadrul ADR Nord-Est. Acest lucru s-ar traduce printr-un grad de absorbtie de aproximativ 21% raportat la intregul buget alocat regiunii in perioada 2007-2013, respectiv 724,09 milioane euro.

Discutiile din cadrul intalnirii s-au axat pe stadiul absorbtiei fondurilor puse la dispozitia Polului de Crestere Iasi prin Axa 1 a POR. Astfel, conform Georgetei Smadu, coordonator al Polului de Crestere, “Planul Integrat de Dezvoltare pentru Iasi este primul plan avizat de Comitetul de Management pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale dintre cei 7 poli de crestere din Romania, avand depuse primele 4 proiecte. Proiectele in valoare de 66,62 mil. euro au fost evaluate si declarate conforme si eligibile si au intrat deja in etapa de evaluare tehnica".

In ceea ce priveste linia de finantare destinata dezvoltarii microintreprinderilor (DMI 4.3.), pana la acest moment, din suma totala alocata regiunii (32,66 milioane euro), doar 7,81% a fost contractata, 6,13% urmand a fi contractata in perioada urmatoare. In ceea ce priveste proiectele aflate inca in evaluare, pana in prezent au fost declarate conforme si eligibile proiecte in valoare de 15,61 milioane euro.

Pentru mai multe detalii, click aici

Adina Constantin si Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: ADR Nord-Est

Vizualizări: 73