Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primele proiecte din cadrul PIDU al municipiului Ramnicu Valcea au primit finantare

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat ieri, 17 august 2010, la Ramnicu Valcea, trei contracte de finantare prin POR, parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a orasului Ramnicu Valcea, in valoare totala de 5.266.348,17 euro.

Proiectul „Extindere si modernizare sistem de supraveghere video cu dispecerat, pe linia sigurantei publice si prevenirea criminalitatii, la nivelul municipiului Rm.Valcea” vizeaza cresterea gradului de siguranta publica in Municipiul Ramnicu Valcea, prin extinderea si asigurarea functionalitatii sistemelor de supraveghere video pe principalele artere din oras.
 
Proiectul “Pod peste raul Olanesti in prelungire strada Carol I, inclusiv legaturile cu Calea lui Traian si Strada Morilor” are ca scop fluidizarea circulatiei, cresterea gradului de siguranta rutiera si facilitarea accesului catre zonele de interes, prin construirea unui nou pod peste raul Olanesti, in prelungirea strazii Carol, inclusiv crearea legaturilor cu Calea lui Traian si strada Morilor. Noul pod va avea o lungime de 76,10 m, trei benzi de circulatie (3,90 m; 3,50 m; 3,90 m), spatii de siguranta si trotuare de cate 2,00 m de fiecare parte. Podul se va continua pe partea dreapta a raului Olanesti cu o banda de circulatie spre strada Morilor si trei benzi de circulatie spre Calea lui Traian. Atat podul, cat si arterele de legatura nou create, vor fi prevazute cu iluminat public, marcaje si semnalizare rutiera specifice.

Proiectul „Artera de legatura intre strada Stirbei Voda si strada Morilor, inclusiv podul peste raul Olanesti in municipiul Ramnicu Valcea” isi propune imbunatatirea circulatiei si facilitarea accesului pietonilor si a autovehiculelor catre zonele de interes prin crearea unei artere de legatura intre strada Stirbei Voda si strada Morilor, inclusiv a unui pod peste raul Olanesti. Artera de legatura va facilita accesul catre Baile Olanesti, una dintre cele mai importante zone turistice din judet.

Ramnicu Valcea a fost desemnat pol de dezvoltare urbana prin HG nr.1149/2008 privind modificarea si completarea HG nr.998/2008, statut prin care a primit o alocare financiara de 38,20 milioane de euro in cadrul POR, DMI 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul: Poli de dezvoltare urbana.

Pentru accesarea fondurilor, Primaria municipiului Ramnicu Valcea a intocmit Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) – document strategic care sta la baza dezvoltarii ulterioare a municipiului si include 9 proiecte individuale. Proiectele care au primit finantare astazi sunt primele de acest gen semnate la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 181