Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cum au fost realocate pe regiuni fondurile europene neutilizate pentru siturile industriale

In sedinta Comitetului de Monitorizare al POR din luna mai 2010 a fost analizata si s-a aprobat (prin Hotararea nr. 53 din 20 mai 2010) realocarea fondurilor neutilizate aferente DMI 4.2 „Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea pentru noi activitati” in valoare de 196,97 milioane euro catre alte domenii majore de interventie.

Conform unui comunicat al AM POR, publicat ieri, situatia realocarilor pe regiuni de dezvoltare si domenii majore de interventie se prezinta astfel:



Nota:
DMI 3.1 „Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”;
DMI 4.1 „Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala”;
DMI 4.3 “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”;
DMI 5.1 „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe”;
DMI 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice”.

Cea mai mare parte a fondurilor a fost realocata catre Regiunile Nord-Est, Sud-Vest, Sud Muntenia si Sud-Vest
, care impreuna au primit aproape 70% din fondurile disponibile. Regiunea Vest este singura catre care nu au fost redirectionate fonduri suplimentare.


In ceea ce priveste domeniile majore de interventie catre care au fost realocati banii, aproximativ 66% au fost redirectionati catre infrastructura de turism (Axa 5), 18,5% catre liniile de finantare dedicate dezvoltarii mediului de afaceri (Axa 4) si 15,6% catre infrastructura serviciilor de sanatate (DMI 3.1.).

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.inforegio.ro

Vizualizări: 112