Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

IMM-urile care vor fonduri europene pentru investitii mici pot depune proiecte incepand cu 6 septembrie!

OI IMM a publicat varianta finala a Ghidului Solicitantului aferent cererii de propuneri de proiecte pentru schema de ajutor financiar nerambursabil A2 – “Sprijin financiar nerambursabil de pana la 1.075.000 lei pentru intreprinderile mici si mijlocii” din cadrul Operatiunii a) - Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile a DMI 1.1, POSCCE.

Prin aceasta linie de finantare, IMM-urile pot obtine fonduri europene pentru urmatoarele tipuri de investitii:

  • Crearea unei noi unitati de productie (fabrica/sectie/instalatie);
  • Extinderea unei unitati existente pentru cresterea capacitatii de productie;
  • Diversificarea productiei unei unitati existente, prin lansarea de noi produse sau servicii;
  • Modernizarea intreprinderii, inclusiv schimbari in procesul de productie al unei unitati existente (ex: modernizare instalatii, echipamente si instalatii inalt tehnologizate, automatizarea sau mecanizarea procesului de fabricatie, introducerea de noi tehnologii de productie). Echipamentele pentru protectia mediului, reciclarea deseurilor, tratarea apelor reziduale se finanteaza numai in legatura cu investitiile mentionate anterior;
  • Achizitionarea de bunuri intangibile, cum ar fi software, brevete, licente, know-how sau solutii tehnice nebrevetate;
  • Consultanta specifica si instruire specializata strict legata de activitatile de investitii specificate mai sus.

Inscrierea on-line a proiectelor se va putea face incepand cu data de 06 septembrie 2010, ora 9:00, in cadrul sectiunii speciale deschisa pe site-ul web al OI IMM - http://oiimm.mimmcma.ro (datorita unor probleme tehnice, in aceste zile site-ul nu este disponibil).

Aplicatia de inregistrare on-line va ramane deschisa si se vor putea inscrie proiecte pana la acoperirea dublului bugetului alocat fiecarei regiuni in parte, dar nu mai tarziu de 3 luni de la data deschiderii aplicatiei.

In cadrul acestui apel de proiecte vor fi puse la bataie 301 milioane de lei, reprezentand intregul buget ramas disponibil pentru aceasta linie de finantare. Situatia este similara si pentru schema de ajutor financiar pentru investitii intre 1.075.001 si 6.450.000 lei derulate de IMM-uri, in ultimul trimestru al acestui an urmand sa fie pusi la bataie si ultimii bani europeni ramasi disponibili pe aceasta schema.

Cu toate acestea, “firmele ar putea beneficia de noi sume anul viitor, cand se va face o realocare a banilor de la UE dinspre axele unde nu au fost utilizati catre cele unde solicitarile sunt ridicate”, au declarat pentru Ziarul Financiar, reprezentantii organismului intermediar . Pentru mai multe detalii, click aici

Descarca Ghidul Solicitantului

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: AM POSCCE

Vizualizări: 176