Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Colegiul National I. C. Bratianu din Hateg va fi reabilitat prin POR

ADR Vest a anuntat semnarea contractului de finantare pentru proiectul „Reabilitarea si dotarea spatiilor de invatamant din corpurile C si D si baza sportiva a Colegiului National I. C. Bratianu” realizat de Consiliul Local Hateg.

Proiectul are o valoare totala de aproximativ 4,07 milioane lei (aproximativ 0,98 milioane euro) si o valoare aproximativa a finantarii nerambursabile de 2,74 milioane lei (aproximativ 0,66 milioane euro).

Proiectul „Reabilitarea si dotarea spatiilor de invatamant din corpurile C si D si baza sportiva a Colegiului National I. C. Bratianu” primeste finantare in cadrul DMI 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Proiectul vizeaza imbunatatirea conditiilor din cadrul Colegiului National I. C. Bratianu din localitatea Hateg, judetul Hunedoara. Aceasta imbunatatire vizeaza atat consolidarea, modernizarea si dotarea cladirilor colegiului, modernizarea utilitatilor, precum si dotarea cu echipamente didactice moderne si tehnica de calcul.

Astfel, printre rezultatele estimate a fi obtinute, pe termen lung, ca urmare a implementarii proiectului se numara: cresterea numarul de elevi ai colegiului, cresterea numarului de elevi care urmeaza o facultate dupa terminarea liceului, cresterea gradului de satisfactie a tuturor celor implicati in procesul de invatamant (cadre didactice, autoritati locale, parinti si elevi), precum si cresterea contributiei colegiului si a elevilor pregatiti in cadrul acestora la dezvoltarea socio – economic a zonei. Proiectul se va implementa pe parcursul a 9 luni.

Informatii suplimentare
In cadrul POR la nivelul Regiunii Vest, au fost depuse, pana in acest moment, 597 de proiecte in vederea obtinerii de finantare nerambursabila. Din totalul proiectelor depuse, pentru 67 de proiecte - cu o valoare totala de aproximativ 191 milioane euro si cu o valoare totala a finantarii nerambursabile de aproximativ 147 milioane euro – s-au semnat contractele de finantare. De asemenea, 407 proiecte se afla in diferite faze de evaluare si selectie sau precontractare avand o valoare totala de aproximativ 830 milioane euro, dintre care aproximativ 641 milioane euro reprezentand valoarea finantarii nerambursabile.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 96