Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Anul acesta, fermierii vor putea depune proiecte pentru prima impadurire a terenurilor agricole

APDRP a publicat spre consultare Ghidul Solicitantului pentru Masura 221 "Prima impadurire a terenurilor agricole" din cadrul PNDR. Cu toate ca lansarea acestei linii de finantare nu fusese anuntata initial, conform variantei revizuite a calendarului de lansari de proiecte, aceasta ar urma sa fie deschisa, pentru prima data, pe 1 octombrie 2010.

Masura se adreseaza atat fermierilor, cat si altor detinatori de teren agricol, obiectivul general al acesteia fiind imbunatatirea conditiilor de mediu in spatiul rural prin folosirea si gospodarirea durabila a terenurilor agricole prin impadurire.

Prin aceasta masura, solicitantii pot beneficia de 3 tipuri de sprijin sub forma de prima, respectiv:

  • O prima pentru lucrarile de infiintare a plantatiilor forestier;
  • O prima anuala pentru lucrarile de intretinere a plantatiei pe o perioada de 5 ani, incepand cu anul de plantare;
  • O prima compensatorie anuala pe ha, pentru pierderea de venit ca urmare a impaduririi, fixa pentru o perioada de 15 ani, incepand cu anul de plantare.

Nivelul primelor pentru infiintarea plantatiilor si al celor pentru lucrarile de intretinere a lor difera in functie de zona geografica, iar primele compensatorii pentru pierderea de venit agricol se diferentiaza in functie de tipul beneficiarilor.

Conform Ghidului Solicitantului, nu se va oferi sprijin financiar pentru infiintarea plantatiilor forestiere de pomi de Craciun sau pentru cele cu ciclu de productie scurt si regenerare pe cale vegetativa, in scopul producerii de energie regenerabila, aceasta investitie fiind eligibila prin Masura 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole".

Alocarea financiara pentru sesiunea lansata este de 50 milioane euro.

Descarca Ghidul Solicitantului (spre consultare)

Descarca Varianta revizuita a calendarului lansarilor in cadrul PNDR

Nica Monica,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: APDRP

Vizualizări: 96