Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Premierul le solicita prefectilor mai multa implicare in absorbtia fondurilor europene

Primul-ministru Emil Boc le-a vorbit prefectilor, in videoconferinta sustinuta ieri, 01.08.2010, la Palatul Victoria, despre responsabilitatea fata de modul in care se cheltuie banul public la nivel national si la nivel local, despre imprumuturile acordate Romaniei de catre FMI, CE si BM, dar si despre absorbtia fondurilor europene.

In ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, primul-ministru a afirmat ca responsabilitatile revin atat guvernului, cat si autoritatilor locale. „Va asigur ca, de la nivel national, in fiecare zi sunt cu ochii pe structurile care implementeaza fondurile europene. Vreau sa faceti si dvs. acelasi lucru si sa va aplecati asupra unor proiecte care au intarzieri sau probleme”, a declarat Primul-ministru.

Premierul Boc a amintit masurile adoptate de Guvern pentru a sustine autoritatile locale in atragerea banilor europeni: garantiile de stat puse la dispozitia autoritatilor locale pentru imprumuturile de la banca, necesare pentru partea de co-finantare, posibilitatea de gajare a bunului ce face obiectul proiectului european. „Faceti cunoscute aceste lucruri, intalniti-va cu oamenii care sunt implicati in proiectele europene si sa se vada rezultate concrete in acest domeniu”, le-a cerut seful Executivului prefectilor in cadrul videoconferintei.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 56