Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul sprijina autoritatile locale din Timisoara sa obtina finantare pentru reabilitarea cladirilor din cartierele istorice

Guvernul a adoptat, ieri, 28 iulie 2010, un proiect de lege prin care a aprobat ratificarea Acordului de imprumut si finantare intre KFW, Frankfurt pe Main si Romania, reprezentanta de Ministerul Finantelor Publice si Municipiul Timisoara, pentru un imprumut de 3 milioane de euro si o contributie financiara de 2 milioane de euro pentru reabilitarea cartierelor istorice ale Timisoarei, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul sedintei de Guvern.

"Guvernul sprijina autoritatile locale din Timisoara sa obtina finantarea necesara reabilitarii cladirilor din cartierele istorice", a afirmat Ioana Muntean.

Potrivit actului normativ, proiectul are ca beneficiari directi proprietarii de imobile - persoane fizice, societati comerciale, municipalitatea sau alte institutii publice.

Prin reabilitarea cladirilor istorice din cartierele Cetate, Iosefin si Fabric, Guvernul estimeaza ca atractivitatea turistica a zonei va creste, fapt ce va conduce si la atragerea investitorilor in municipiul Timisoara.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 70