Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

10 localitati dambovitene vor avea un sistem modern de infrastructura de apa si apa uzata, finantat din fonduri europene

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a semnat marti, 27 iulie 2010, impreuna cu Presedintele CJ Dambovita, Florin Popescu si reprezentantul Operatorului Regional S.C. Compania de Apa Targoviste-Dambovita S.A., contractul AM POS Mediu - "Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Dambovita".

Beneficiarul proiectului, ce are o valoare de 140 milioane Euro fara TVA, este Operatorul Regional S.C. Compania de Apa Targoviste-Dambovita S.A, durata de implementare fiind de 42 de luni, respectiv perioada 2010 – 2013.

“Proiectul pentru care am semnat astazi, este al 14-lea proiect pe ape prin POS Mediu, fiind totodata unul dintre cele mai mari derulate in Romania. La nivelul Uniunii Europene, tara noastra e pe primul loc pentru proiecte majore de investitii, cu o valoare totala de aproximativ 2,2 miliarde de euro”, a subliniat ministrul László Borbély.

Proiectul, de care vor beneficia aproximativ 172.000 locuitori, presupune investitii in tratarea si distributia apei potabile, precum si colectarea si tratarea apelor uzate pentru municipiul Targoviste si localitatile Moreni, Gaesti, Pucioasa, Fieni, Titu, Branesti, Razvad, Dragomiresti si Moroieni.

Dupa semnarea contractului ministrul Mediului si Padurilor s-a deplasat la Aninoasa, pentru a vizita groapa de gunoi ecologica. László Borbély si-a exprimat satisfactia ca pana la finele anului 2010 judetul Dambovita va deveni primul judet din Romania, care printr-un proiect ISPA in valoare de 26 milioane euro va avea un sistem integrat de management al deseurilor cu toate componentele implementate.

Sursa: www.mmediu.ro

Vizualizări: 113