Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Mediul rural invata sa atraga fondurile europene!

Asociația Comunelor din România (www.acor.ro) și partenerul său Structural Consulting™ Group (www.fonduri-structurale.ro), anunță semnarea contractului de finanțare cu numărul de identificare POSDRU/83/5.2/S/58447, în vederea implementării proiectului „Comuna, promotor al dezvoltării spiritului antreprenorial în mediul rural”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, iar perioada de desfășurare a proiectului este de 30 de luni, începând cu data de 1 iulie 2010. Valoarea totală a proiectului este de 5.532.354 lei, din care 5.252.510 lei reprezintă valoarea totală eligibilă a proiectului și 105.600 lei contribuția partenerilor.

Asociația Comunelor din România, identificată prin abrevierea A.Co.R., este o organizație neguvernamentală și apolitică, de utilitate publică, constituită la nivel național, având ca membri peste 1.700 de comune, din toate județele României. Asociația furnizează servicii și implementează proiecte în beneficiul membrilor săi, reprezentând interesele acestora în relația cu autoritățile administrației publice centrale, cu instituțiile Uniunii Europene, precum și în diferite rețele de asociații de autorități locale din Europa și din lume.

Prin acest proiect ne propunem să dezvoltăm competențele antreprenoriale și managementul de proiect la nivelul comunelor, prin realizarea unor programe de formare profesională și prin promovarea culturii antreprenoriale în zonele rurale, susținute de o rețea națională de 42 mentori-formatori și de nuclee regionale de resurse”, a declarat dl. Emil DRĂGHICI, președintele A.Co.R., in cadrul Conferintei de Lansare a proiectului ce a avut loc astazi, 28 iulie 2010 la Hotel Delta din Jupiter, Constanta.

Printre obiectivele specifice ale proiectului se regasesc:

  • instruirea unui număr de 105 promotori de dezvoltare comunitară, formați și certificați în dezvoltarea competențelor antreprenoriale;
  • crearea a șapte rețele regionale pentru promovarea de oportunități antreprenoriale în mediul rural;
  • instruirea directă și certificarea în dezvoltarea competențelor antreprenoriale a 300 de persoane din mediul rural (instruiri furnizate de cei 42 mentori-formatori);
  • instruirea și certificarea a 84 de persoane în managementul de proiect (instruiri furnizate de cei 42 mentori-formatori);

“Acest proiect îşi propune să dezvolte şi să susţină idei de proiecte ce pot primi finanţare din fonduri europene. În mod concret, vor fi elaborate 20 de cereri de finanţare de către beneficiarii proiectului: şomeri, manageri şi angajaţi din mediul rural, aceştia devenind promotori ai dezvoltării comunitare”, a declarat Sergiu Țâra, Manager Proiect.

"Marea provocare a proiectului o constituie identificarea şi selecţia celor 42 de mentori formatori. Ei vor deveni experţi pe termen scurt ai proiectului şi vor pune bazele formării unei reţele de promovare şi consultanţă privind dezvoltarea spiritului antreprenorial în mediul rural", a adăugat Dragoş Jaliu, partener în cadrul Structural Consulting™ Group. În acest sens, vineri, 23 iulie 2010, a fost demarată procedura de selecţie a mentorilor formatori din cadrul proiectului (pentru mai multe detalii, click aici).

Informații suplimentare despre proiect pot fi obținute de la dl. Sergiu ȚÂRA, managerul proiectului, la numerele de telefon 0747-285.805/0722-457.299 și adresa de poștă electronică acor@acor.ro.

Sediul proiectului este în București, Bld. Nicolae Bălcescu, nr.21, et. IV, cam. 20-21,Sectorul 1, codul poştal 010044.

Vizualizări: 79