Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

1.780 de cereri de finantare pentru afaceri in mediul rural

APDRP a primit prin Oficiile Judetene 1.780 de cereri de finantare cu o valoare totala eligibila de aproximativ 300 de milioane euro pentru Masura 312 – „Incurajarea infiintarii de microintreprinderi” in cadrul sesiunii de cereri de proiecte ce s-a desfasurat in perioada 14 iunie – 15 iulie 2010.

Pentru aceasta sesiune au fost disponibile fonduri in valoare de 95,85 de milioane euro, iar numarul foarte mare de cereri depuse arata interesul major pe care aceasta Masura il suscita. Cele mai multe cereri de finantare au fost depuse in Regiunea 3 Sud - Muntenia (445 de proiecte) si in Regiunea 6 Nord - Vest (340 proiecte).

Proiectele vizeaza o multitudine de activitati, printre care se numara achizitionarea de utilaje pentru prestarea serviciilor auxiliare productiei vegetale, infiintarea de service-uri auto, a centrelor de intretinere corporala, deschiderea de cabinete veterinare, ateliere mestesugaresti, tipografii, copy center, fabrica de incaltaminte, imbuteliere apa si multe altele.

Finantarea nerambursabila in cadrul acestei Masuri poate ajunge pana la 70% din valoarea totala eligibila a investitiei, dar nu va putea depasi 200.000 de euro. Fondurile europene nerambursabile acordate prin Masura 312 pot sprijini peste 200 de activitati eligibile, care vor fi dezvoltate numai in mediul rural.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 150