Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

O scoala si un camin dedicat varstnicilor vor fi reabilitate in Regiunea Vest prin POR

Inca 2 contracte de finantare au fost semnate in Regiunea Vest. Cele doua proiecte pentru care s-au semnat contractele de finantare si care vor primi fonduri nerambursabile prin Programul Operational Regional 2007 – 2013 sunt:

  • proiectul „Complex servicii pentru varstnici” realizat de Consiliul Local al Municipiului Orastie
  • proiectul „Extindere spatii de studiu si reabilitare corp de scoala la Colegiul Economic al Banatului Montan” realizat de Consiliul Local al Municipiului Resita.
Cele doua proiecte au o valoare totala cumulata de aprox. 3,41 milioane euro si o valoare cumulata aproximativa a finantarii nerambursabile de 2,74 milioane euro. Proiectul „Complex servicii pentru varstnici” primeste finantare prin Programul Operational Regional 2007 – 2013, in cadrul axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.2 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”, iar cel de-al doilea proiect, „Extindere spatii de studiu si reabilitare corp de scoala la Colegiul Economic al Banatului Montan”, va fi finantat in cadrul domeniului major de interventie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua” al aceleiasi axe prioritare.

Prin proiectul „Complex servicii pentru varstnici”se doreste o imbunatatirea a sistemului de protectie a persoanelor varstnice din Orastie. Astfel, rezultatele estimate pentru acest proiect vizeaza reabilitarea unui centru rezidential pentru varstnici cu o capacitate de 40 de locuri – dintre care, 10 locuri sunt pentru asistarea in cursul zilei - si oferirea de servicii integrate ce cuprind cazarea, masa, asistenta medicala si consilierea psihologica. Centru pentru varstnici va fi complet utilat prin acest proiect, in vederea alinierii la standardele comunitare in privinta asigurarii securitatii sociale. In acest sens, centru va fi mobilat si echipat cu dotari specifice fiecarui spatiu. Proiectul se va implementa pe parcursul a 15 luni.

Extindere spatii de studiu si reabilitare corp de scoala la Colegiul Economic al Banatului Montan” este proiectul ce vizeaza imbunatatirea calitatii procesului de invatamant prin asigurarea de conditii optime in cadrul Colegiului Economic al Banatului Montan.

Printre rezultatele estimate ale proiectului se numara extinderea spatiului de studiu, reabilitarea cladirii si refacerea instalatiilor electrice, sanitare si de incalzire, precum si dotarea cu echipamente a scolii. Proiectul se va implementa pe parcursul a 18 luni.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 98